Sült krumpliból krémlevest!

Sült krumpliból leves? Igen, ez tényleg létezik. Ahogy más zöldségeknek, mint a paprika vagy a sárgarépa, úgy a krumplinak is jól áll a főzés előtti sütés.

Ha gyermekeim vagy a kollégáim kérnek tőlem valamit, akkor mindenképpen megpróbálom teljesíteni azt. A szülők élete sokkal egyszerűbb, ha nem kell minden nap kitalálniuk, mi kerüljön az asztalra. Így van ez a mindennapos irodai ebéddel is, egy valaki feldobja az ötletét, és a többiek csatlakoznak hozzá.

Sült krumpli krémleves pirított baconnel recept

Most is így történt, érkezett egy kérés az irodában, aminek nem tudtam ellenállni, nevezetesen az, hogy főzzek sültkrumplikrémlevest. Már a recept neve is magával ragadott, tudtam, őrült jó lesz letesztelni bent, és utána kipróbálni otthon. Egy kiállításon látták és kóstolták, tehát csak érzésre indultam el az elkészítésében. Informálódtam a netről, majd beledobtam apait-anyait.

Sült krumpli krémleves pirított baconnel recept

A sült krumplit még a legfinnyásabb gyerekek is szeretik, és a belőle készült levessel sem történt ez másként. Nem gondolom, hogy csak az elnevezés segített ebben. A készülő étel illatai is elbűvölték a közönséget, hiszen már a baconpirítás kivonzott pár embert a konyhába. A krumpli sütésénél pedig mindenki, aki addig nem tudta, mi készül, megkérdezte, mi lesz a végcél.

Sült krumpli krémleves pirított baconnel recept

Ezt az egyszerű levest sokféleképpen elkészíthetjük. A fő és egyben leglényegesebb mozzanata azonban megegyező: a még héjas krumpli sütőben való sütése. Piríthatunk hozzá kolbászchipset is, az ebből kisült zsír csodásan megszínezi. Ugyanezt a hatást curryvel, sáfránnyal, paradicsompürével vagy fűszerpaprikával is elérhetjük, tovább fokozhatjuk.

Sült krumpli krémleves pirított baconnel recept

Ízélményén egy kanál habozott tejföl, reszelt cheddar sajt és egy kevés aprított friss chili dob még. Én a baconből kisült zsírban még jól körbepirítottam a felezett krumplit, úgy került a sütőbe. Nem száradt ki, belseje krémessé vált, csak ki kellett kanalazni a héjából. Aki nem bízik a sok hagymában és a fűszerekben, víz helyett adhat hozzá zöldségalaplevet. Mi nagyon szeretjük a burgonya saját ízét, ezért nem vittük el esetleg zelleres, karalábés irányba. Vannak olyan receptek is, ahol vaj hozzáadásával krémesítik tovább, nekem úgy már túlzottan a krumplipürére hajazna a leves íze, akkor egyszerűbb felengedni egy pürét és kész, nem?

Jövő héten folytatom a karácsonyi menü kialakítását, addig próbáljátok ki a sütőben sült krumpliból készült krémlevest, akár saját elgondolásban, nem bánjátok meg!

Gréti

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!