Sült krumpli és rántott hús továbbra is az élen

Magyar étkezési szokások és kedvenc fogások. Sült krumpli és rántott hús az első helyen. Ropogósak, sültek, de vajon elég gyakran cseréljük-e a sütésre használt olajat? (x)

Régi kedvencek újragondolva

A magyarok főzési szokásait tekintve a mai napig a pörköltek, a főzelékek, a rántott ételek és a sült krumpli szerepelnek az élen, derült ki a legfrissebb étkezési szokásokat vizsgáló kutatásból[1]. Ezek közül számos klasszikus kerül sok családnál az ünnepi asztalra is.

Sajtos-hagymás bundában sült csirkemell

A Vénusz számára készített GfK kutatásból kiderült, hogy a háziasszonyok 2014-ben is előszeretettel készítenek pörköltet, főzeléket, rántott húst vagy halat szeretteik számára. A köretek tekintetében pedig úgy tűnik, hogy a sült krumpli továbbra is letaszíthatatlan a trónról, ugyanis a válaszadók 90%-a előszeretettel készíti azt bármikor. Ezt a háziasszonyok 77%-a friss burgonyából készíti, melyet túlnyomó részt (80%) napraforgó-étolajban süt finom ropogósra.

Sörös pulykamell

A bő olajban sült ételek elkészítéséhez sok olajra van szükség, ezért számos háztartásban újrahasználják azt egy-egy sütés után. Panírozott ételek esetében a háziasszonyok 30%-a legalább egyszer, 22% kétszer, de vannak olyanok is, akik akár háromszor (8%) vagy akár annál is többször használják újra az olajat (10%). Az ünnepi készülődésnél ezért különösen nagy segítség lehet a Vénusz Sütőolaj, mellyel többszöri újrahasználás után is ugyanolyan kiváló minőségű, ropogós sült krumplit készíthetünk.

Ponty citromos margarinban sütve édesburgonyával

A kifejezetten bő olajban készült ételek elkészítéséhez kifejlesztett Vénusz Sütőolaj a megszokott, megbízható minőségű napraforgó-étolajat ötvözi a speciális Vénusz FritoptiTM magas olajsavtartalmú napraforgó étolajjal. A Vénusz FritoptiTM egy olyan nemesített napraforgómagból előállított étolaj, mely természetesen gazdag a jótékony zsírok kategóriájába tartozó, egyszeresen telítetlen Omega-9 zsírsavban, ezáltal sokkal stabilabb, és jobban ellenáll a hőnek sütés közben. A Vénusz Sütőolaj 15%-ban tartalmaz Vénusz FritoptiTM, ennek köszönhetően a hagyományos napraforgóolajokhoz képest nagyobb arányban található benne Omega-9, mely ideálissá teszi bő olajban készült ételek elkészítéséhez. Így akár többszöri felhasználás után is ropogós, aranyló rántott ételeket készíthetünk, ami különösen az olyan időszakokban jöhet jól, mint a karácsonyi ünnepek.


[1] GfK Étkezési szokások 2014.

Tudj meg többet a Vénuszról itt!

Legújabb receptek

Olasz rózsafánk

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt neked is tudnod kell, ha szereted a banánt: fontos...

Már érvénybe lépett az Európai Unió új szabályozása, ami egy kis megnyugvást jelent majd a vásárlók számára. Arról már korábban is írtunk, hogy kötelező megjelölni a gyümölcsök származási helyét, de a banánnal kapcsolatban további információkat kell feltüntetni a címkén.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...