Sült krumpli és rántott hús továbbra is az élen

Magyar étkezési szokások és kedvenc fogások. Sült krumpli és rántott hús az első helyen. Ropogósak, sültek, de vajon elég gyakran cseréljük-e a sütésre használt olajat? (x)

Régi kedvencek újragondolva

A magyarok főzési szokásait tekintve a mai napig a pörköltek, a főzelékek, a rántott ételek és a sült krumpli szerepelnek az élen, derült ki a legfrissebb étkezési szokásokat vizsgáló kutatásból[1]. Ezek közül számos klasszikus kerül sok családnál az ünnepi asztalra is.

Sajtos-hagymás bundában sült csirkemell

A Vénusz számára készített GfK kutatásból kiderült, hogy a háziasszonyok 2014-ben is előszeretettel készítenek pörköltet, főzeléket, rántott húst vagy halat szeretteik számára. A köretek tekintetében pedig úgy tűnik, hogy a sült krumpli továbbra is letaszíthatatlan a trónról, ugyanis a válaszadók 90%-a előszeretettel készíti azt bármikor. Ezt a háziasszonyok 77%-a friss burgonyából készíti, melyet túlnyomó részt (80%) napraforgó-étolajban süt finom ropogósra.

Sörös pulykamell

A bő olajban sült ételek elkészítéséhez sok olajra van szükség, ezért számos háztartásban újrahasználják azt egy-egy sütés után. Panírozott ételek esetében a háziasszonyok 30%-a legalább egyszer, 22% kétszer, de vannak olyanok is, akik akár háromszor (8%) vagy akár annál is többször használják újra az olajat (10%). Az ünnepi készülődésnél ezért különösen nagy segítség lehet a Vénusz Sütőolaj, mellyel többszöri újrahasználás után is ugyanolyan kiváló minőségű, ropogós sült krumplit készíthetünk.

Ponty citromos margarinban sütve édesburgonyával

A kifejezetten bő olajban készült ételek elkészítéséhez kifejlesztett Vénusz Sütőolaj a megszokott, megbízható minőségű napraforgó-étolajat ötvözi a speciális Vénusz FritoptiTM magas olajsavtartalmú napraforgó étolajjal. A Vénusz FritoptiTM egy olyan nemesített napraforgómagból előállított étolaj, mely természetesen gazdag a jótékony zsírok kategóriájába tartozó, egyszeresen telítetlen Omega-9 zsírsavban, ezáltal sokkal stabilabb, és jobban ellenáll a hőnek sütés közben. A Vénusz Sütőolaj 15%-ban tartalmaz Vénusz FritoptiTM, ennek köszönhetően a hagyományos napraforgóolajokhoz képest nagyobb arányban található benne Omega-9, mely ideálissá teszi bő olajban készült ételek elkészítéséhez. Így akár többszöri felhasználás után is ropogós, aranyló rántott ételeket készíthetünk, ami különösen az olyan időszakokban jöhet jól, mint a karácsonyi ünnepek.


[1] GfK Étkezési szokások 2014.

Tudj meg többet a Vénuszról itt!

Hirdetés
Diós marlenka
Hirdetés

Támogatott tartalom

Heti Menü – Gyors, szerethető fogások egy kapkodós adventi hétre

Ne szégyenkezzünk, ha a karácsonyi hajtásban és előkészületekben semmi kedvünk bonyolult ételkölteményekkel megörvendeztetni magunkat és a családot. Előkerülhetnek a krémlevesek, fagyasztott kedvencek, szendvicsek és a kedvenc szószaink is! Mert ki ne örülne egy adag sült krumplinak ketchuppal, ha épp arra van időnk?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Múltidéző bejgli a PENNY karácsonyi filmjében

Bejgli nélkül nincs karácsony! A bejgli a karácsonyi ünnepek elengedhetetlen süteménye, amiben ott rejlenek a családi hagyományok, a régi karácsonyok. Ahány család, annyiféle recept, annyi apró trükk, titkos hozzávaló, amelyektől minden bejgli kicsit más ízű lesz. A PENNY karácsonyi reklámfilmjében kibontakozó megható történet középpontjában is a bejgli áll. Íze visszahozza a gyermekkori emlékeket, a családi hagyományokat, és összeköti a generációkat.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Almás sütemények karácsonyra

Egy finom almás sütemény karácskor is megállja a helyét, szóval mindenképpen készítsünk egy tepsivel, hogy a család apraja-nagyja örüljön.