Ezen a helyen életre kel a varázslat – A Repülő Seprűben jártunk

Van egy hely Budapesten, amelyet a hét első napjain csak varázslók, szerdától vasárnapig viszont a mágusok, boszorkányok és a muglik is meglátogathatnak. Ez a hely nem más, mint a Repülő Seprű, ahol tényleg magunk mögött hagyhatjuk a szürke, varázstalan hétköznapokat. (x)

A forgalmas Pacsirtamező utcán járva aligha gondoltam volna, hogy életem egyik legemlékezetesebb kávézói élményébe csöppenek majd. Az Óbuda közepén található Repülő Seprű Varázs- és Élménykávézó épülete első ránézésre semmiben sem különbözik a többi háztól, a piros ajtón át azonban egy másik világba léphetünk be, és mi magunk is varázslókká és boszorkányokká válhatunk attól függetlenül, hány évesnek érezzük magunkat. Én beléptem, és tényleg fergeteges másfél órában volt részem.

Különleges italok, rejtélyes lombikok mindenütt. Ez a Repülő Seprű!

A Harry Potter világának rajongói itt teljesen úgy érezhetik magukat, mintha az Abszol út egyik hangulatos kocsmájába térnének be. A tágas kávézó tele van érdekesebbnél érdekesebb relikviákkal, ahogy beléptem a Seprűbe, percekig csak kapkodtam a fejem: az egyik polcon sárkánytojások csillognak, a másik szekrényen mandragóragyökerek pihennek, amott tündérmanók várják kalitkába zárva a szabadulást, arra pedig egyáltalán nem számítottam, hogy az itt eltöltött idő során belefuthatok a Teszlek Süvegbe vagy Hedvigbe, Harry Potter egyik leghűségesebb társába. Pedig de, ők is ott voltak.

Vajon életre kelnek a mandragóragyökerek?

Ne lepődjünk meg azon, ha szemünk minden egyes részleten elidőzik egy darabig, ugyanakkor érdemes mihamarabb magunkhoz térni a varázslatból, a kínálat ugyanis minden várakozást felülmúl. A Repülő Seprű italai között csak és kizárólag varázsitalokat találunk, legyen szó akár alkoholmentes, akár felnőtt szomjoltókról.

Én a klasszikus vajsör alkoholmentes változata mellett az unikornisok limonádéját is kipróbáltam (varázslatos, az egyiken csak úgy úsznak a pillecukrok, miközben számat bizsergeti az édes szénsavas ital, a másik pedig teli van iható csillámporral), a legnagyobb kedvencem azonban a Repülő Seprű apró, kémcsövekben szervírozott italkülönlegessége volt, melynek kipróbálásakor rögtön úgy éreztem magam, mintha Piton Professzor szúrós szemei vizslatnák, jól öntöm-e a fiolák tartalmát össze a bájitaltan-dolgozat kellős közepén.

A nagyobbak is találnak maguknak szomjúságot csillapító és kedélyállapot-javító varázsitalokat, a teljesség igénye nélkül érdemes kipróbálni például a Fekete-tó vizét, az 'Oszt minek estél el?' nevű koktélt, vagy a muglik és varázslók által is legkeresettebb terméket, a szerelmi bájitalt.

Vattacukor az ital tetején? Miért ne?!

A kávézóban lenni közel sem csak azért igazi élmény, mert minden benne található tárgy és dísz a Roxfortra emlékeztet. Az, hogy életre kel a varázslat, valóban nem túlzás. Könnyen meglehet, hogy az unikornislimonádénk és marcangolt szendvicsünk fogyasztása közben egyszer csak egy szórakozott mágus lép be az ajtón, és nyűgöz le minket látványos varázslataival. Lehetőségünk van arra is, hogy a családdal vagy a barátokkal együtt játsszunk, közösen eredhetünk például a legnagyobb varázslók és varázslények nyomába, vagy akár bele is bújhatunk a bőrükbe. A Repülő Seprű mindent megtesz azért, hogy az itt eltöltött másfél-két óra ne csak egy sima étkezésről, hanem valódi szórakozásról szóljon.

Marcangolt pulled pork szendvics

Ha bár a helyen a leginkább szemet kápráztató látványosságok az italok, azért az itt kapható, házias és laktató finomságok mellett sem szabad elmenni.

A Repülő Seprűben az ízletes sütőtökléleves és a marcangolt húsos szendvicsek mellett éhséghurok (bolognai spagetti), valamint sütinyalókák is kaphatóak. Ugye, mennyire jól néznek ki?

Cakepop-finomságok egy Godrick's Hollow-i ház előkertjében

Bár én most a Repülő Seprűben hagytam a varázslatos élményeimet, az itt szerzett kalandokat akár haza is vihetjük magunkkal sőt, házhoz is rendelhetjük! A Repülő Seprű webshopján nemcsak varázspálcát, dementorcsók-védő balzsamot vagy éppen seprűs teáscsészét rendelhetünk, a mágikus bájitalkészletek között a gyerekbarát, társasjátékkal kiegészített Bulikornis italkészletet és vodkás, gininfuzáló valamint vajsörös dobozt is hazavihetünk.

Akár haza is vihetjük magunkkal a varázslatot!

Annak sincs semmi akadálya, hogy barátokkal együtt látogassunk el a Seprűbe, a kávézó ugyanis születésnapok és más rendezvények szervezését is vállalja. Ottjártunkkor éppen egy születésnapi buli kellős közepébe csöppentünk, az ünnepelt pedig nem mást kapott, mint egy eredeti, Hagrid kézírásával ellátott rózsaszín krémes zöldbetűs csokitortát... Nem vagyok irigy, de ha egy igazi Potter-rajongónak könnybelábadhat valamitől a szeme, az nem más, mint egy névreszóló Hagrid-torta.

A Repülő Seprű Varázs- és Élménykávézó mágiával teli vacsorashow-val is magához csábítja a mágia szerelmeseit, a jövőben pedig egy különleges, angolórával egybekötött ebéd is készül majd a legifjabb tanoncoknak, amelynek természetesen itt is a varázsvilág lesz a középpontjában.

A Repülő Seprű szerdától vasárnapig mindenkit sok szeretettel vár (hétfőn és kedden csak a boszorkányok és varázslók tartózkodhatnak a helyen, ilyenkor a muglik előtt a kávézó zárva tart), amennyiben pedig szeretnénk mi is részesei lenni az élménynek, mindenképpen foglaljunk előre asztalt, a varázsvilág Budapesten található legjobb helyére ugyanis aranycikesz-gyorsasággal fogynak a szabad helyek.

Címlapról ajánljuk

További cikkek