Megint jó programok a hétre!

Tombol a szüreti időszak, ünnepeljük a csokoládét, és még nyeregbe is pattanunk. Nézzük, milyen programok várnak ránk a héten..

Bor Tér, Szeged – szeptember 18–22.

Őszi Bormustra A pezsgő szegedi fesztiválnyár záró rendezvénye.

A szervezők ismét igyekeznek becsempészni a Dóm tér egyedi hangulatú környezetébe dicső múltunk egy szeletét, hogy méltó módon fogadhassák a látogatókat. Az őszi bormustra idei kiállítása egy 1900-as évek derekán üzemelő, korhű szegedi kocsmabelső hangulatát idézi majd. A fesztivál keretein belül 60 neves borász munkájának gyümölcsét ízlelheti a nagyérdemű, mindemellett pedig lesz szüreti felvonulás, a kocsma tematika köré épülő plakátkiállítás és természetesen koncertek is.

Kattints a részletekért! >>>


Debreczeni ZAMAT Pálinka és Páros kolbász Fesztivál, Debrecen – szeptember 19–22.

Az ország legjobb pálinka-manufaktúrái és Debrecen legjobb éttermei ismét az egyetem előtti impozáns téren.

Már harmadik alkalommal sorakoznak fel az ország legjobb pálinkái és kolbászai a Debreczeni ZAMAT Fesztiválon. Az egyetem előtti tér ezúttal is megtelik és a város éttermei kínálják majd ínycsiklandó fogásaikat. Persze nem csupán evésről-ivásról szól majd a fesztivál, hiszen a gasztronómiai élvezetek mellett színpadi programok és koncertek várják az érdeklődőket.

Kattints a részletekért! >>>


SoproniKékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztivál, Sopron – szeptember 20–21.

„Boros, mesés programok, ételek, italok, játékok, sztárok és utcabál, fesztiválunk kapuja Ön előtt is nyitva áll.”

A Hotel Sopron már hetedik alkalommal rendezi meg udvarán a hagyományos soproni kékfrankos bográcsos főzőversenyt, szórakoztató csapatjátékokkal. A kihívásra jelentkező, minimum 6 fős csapatoknak adott téma szerint kell elkészíteniük egy tetszőleges bográcsételt, természetesen kékfrankos felhasználásával, és emellett csapatjátékokban is meg kell mérettetniük. Az elkészült ételeket szakmai, illetve a közönség soraiból választott zsűri fogja értékelni. A csapatversenyen felül a PannoMánia fesztiválon bolondos vásári forgatag, programkavalkád várja a kicsiket és a nagyokat: Színes felvonulás, malacsütés, grill és bogrács ételek, boros gazdák, kézművesek, gyermek- és színpadi programok szórakoztatják a nagyközönséget egész nap.

Kattints a részletekért! >>>


2. Pécsi Pezsgő Borfesztivál,Pécs – szeptember 2029.

Hatvan borászat a Pécsi Pezsgő Borfesztiválon.

Mintegy hatvan borász mutatkozik majd be a Pécsi Pezsgő Borfesztiválon. A szervezők célja, hogy az ország borvidékein döntő többséget képviselő pincészetek borai révén átfogó képet nyújtsanak a hazai borászatról és érzékeltessék annak dinamikus fejlődését. A város legnagyobb borfesztiváljának helyet adó Széchenyi téren a törköly- és gyümölcspárlatokat kínáló pálinkaházak és természetesen vendéglősök is helyet kapnak, akik tájjellegű ételekkel, igazi különlegességekkel várják a látogatókat. Az ételek és italok mellett az érdeklődők mintegy negyven kulturális program közül választhatnak, a szórakoztatásról többek között a Pécsi Vasutas Koncert Fúvószenekara, Ferenczi György és a Rackajam, Rúzsa Magdi és a Vivat Bachus gondoskodik majd.

Kattints a részletekért! >>>


Édes Napok csokoládé- és édességfesztivál, Budapest – szeptember 20–22.

Csokoládé- és édességünnep a Millenáris parkban.

Ebben az évben ünnepli 3. születésnapját az ország legnagyobb csokoládé- és édességünnepe, az Édes Napok Budapest. A fesztiválon különleges kézműves csokoládék, világhírű márkák és a legfinomabb édességek randevúznak nemes borokkal, remek italokkal és a gourmet gasztronómiával. Idén vendégük a svájci csoki, a vendégországuk Svájc. A fesztivál idei díszvendége Chantal Coady csokoládé-szaktekintély, aki a londoni Rococo csokoládébolt és a londoni Csokoládé Akadémia egyik alapítója. Chantal előadásokat tart majd, dedikálja itthon is kapható, Csokoládé című könyvét. A rendkívül gazdag programok között találhatunk szakmai work-shopokat, előadásokat, kézműves csokoládé-, bonbon- és macaronkészítő kurzusokat és profi bemutatókat.

Kattints a részletekért! >>>


Nemzeti Vágta,Budapest – szeptember 2022.

Ez a nemzet lóra termett!

Magyarország valódi gyökereinek és egyik legismertebb hagyományának ápolása a Nemzeti Vágta, hiszen jóval több mint egy évezred, megannyi elismerés és múltbéli emlék bizonyítja: Ez a nemzet lóra termett! Néhány napra a főváros szíve, az Andrássy út és a Hősök tere lóversenyek, lélegzetelállító lovas bemutatók és egyben mára az ország egyik legnépszerűbb eseményének a színhelyévé változik. A vidéket felhozzák a fővárosba, és a fesztivál idejére egy kis Magyarországot varázsolnak a Andrássy úti Vágta Korzóra. Természetesen a gasztronómia sem maradhat ki, pénteken kezdésként az Országkonyha várja az érdeklődőket.

Kattints a részletekért! >>>

Címlapról ajánljuk

„Nem használok vörös tonhalat, meg garnélát, mert egyik sem a...

Rövid idő alatt vált az északi part szerelmesei között kedvenccé a Szőlősi Kocsma, aminek már második éve a Société Budapestből, vagy épp a Fleischerből ismerős Krasznai Norbert vezeti a konyháját. Vele, és Korcsmáros Noémivel, akivel a munkában és a magánéletben is egy párt alkotnak, arról beszélgettünk, mit várnak a második balatoni nyártól, mit keresnek a vendégek, ha eljönnek hozzájuk, és hogyan csempészheti bele egy séf a saját stílusát a közönségkedvenc fogásokba.

Kormos Lili

További cikkek