TOP 10 program szeptemberre

Nyakunkon az ősz és vele megannyi program! Szeptember rengeteg gasztronómiai élménnyel igyekszik megörvendeztetni bennünket. Lássuk mit kínál az első héten.

I. Junibor BorünnepBudapest – augusztus 30.–szeptember 1.

Pre-szüreti mulatság a Szent István téren.

A juniborászok éves közönségtalálkozója, mely minden évben szeptember elején esedékes, idén kimozdul a megszokott etyeki keretek közül. Ezúttal nagyobb közönségnek, a Bazilika előtti Szent István téren hirdetik a magyar bor nagyszerűségét. Az esemény célja, hogy megmutassák: a magyar bor méltó kihívója a hazai közönség által előszeretettel fogyasztott külföldi vetélytársaknak. Az esemény érdekessége továbbá, hogy a juniborászok elhozzák a legrégebbi és legfrissebb tételeiket, a standokon kiállított mini kőzetbemutató pedig azt szemlélteti majd, hogy miből lesz a hegy leve.

Kattints a részletekért!


III. Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál Buddha-Bar Lounge, Klotild Palace, Budapest – szeptember 4–5.

Egy Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál exkluzív környezetben.

A legfinomabb pezsgők és zenék együtt még izgalmasabbak, ezért a Pezsgő Világ III. Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál szervezői szeptember 4-én és 5-én partival zárják majd a buborékos italok kóstolását.

A Buddha-Bar legendás zenei világát este 22.00 órától a rezidens DJ kelti életre autentikus keleti és modern dallamokkal, varázslatos környezetben.

Erre a partira érdemes korábban érkezned; a fesztivál kiállítói 16-22.00 között több mint ötven, eltérő stílusokban, de kivétel nélkül magas minőségben készült pezsgővel várnak. A minőségi magyar pezsgők és ikonikus márkák, például a Dom Pérignon vagy a Cristal mellett bemutatkoznak majd olyan újdonságok is, mint a FIFA Labdarúgó-világbajnokság hivatalos beszállítójának választott Taittinger ház Nocturne-je, vagy a Première Bulle – a világ legelső palackban erjesztett pezsgőjének örököse.


Kattints a részletekért!

Csupa NőBudapest – szeptember 5–8.

Egy innovatív rendezvény, ami a mindennapi élet hőseiről, a nőkről szól.

Nőkről, akik több fronton vívják napi csatáikat anyaként, kollégaként és feleségként. Az Európában egyedülálló kiállítás és vásár hat fontos tematika köré épül: életstílus-átalakítás, gasztronómia, egészség, otthonteremtés, család és női lélek. A rendezvény célja, hogy egy komplex világot tárjon fel az érdeklődő hölgyek előtt, hogy életük legnagyobb kihívásaira sikeres válaszokat adhassanak, és mindazt a törődést megkapják, mely jár nekik. Rengeteg program, kiállító és élmény vár a látogatókra a 4 napos rendezvény alatt, a Gasztro-színpadon pedig a NoSalty.hu szakácsaival is találkozhatnak.

Kattints a részletekért!


FőzdefesztBudapest – szeptember 68.

Hatodszorra hódolhatunk az első magyar kézműves sörfesztivál okozta örömöknek.

A Mikszáth tér újra megtelik a hazai sörfőzdék krémjével, és kóstolhatunk mindennapi ivósöröket, veretes európai klasszikusokat vagy épp olyan különlegességeket, mint a hidegmálnázott búzasörélesztős IPA vagy a kókuszos California pale ale. A komló őszi ünnepén izgalmas ízekből nem lesz hiány, így, ha valaki még mindig nem kóstolt magyar kézműves sört, a Főzdefesztnél jobb alkalmat nem is találhatna az ismerkedéshez.

Kattints a részletekért!


Ízek Korok HangulatokEsztergom – szeptember 68.

Újra Ízek Korok Hangulatok kulturális és gasztronómiai fesztivál Esztergomban.

A királyváros legpatinásabb utcái, a hangulatos Kis-Duna sétány néhány napra átalakul, hogy visszarepítsen minket a múltba, a XIII.–XV. századi középkori Magyarországra. Lovagok, énekmondók, regősök és igricek várják majd a nagyérdeműt, és természetesen nem hiányozhat a gasztronómia sem, így vásári forgatag, királyi étkek és ínycsiklandó illatok közepette vigadhatunk.

Kattints a részletekért!


SzeptEmber FesztBudapest – szeptember 68.

A rekordok fesztiválja a fővárosban.

A 2000 óta Budapest legnagyobb gasztronómiai fesztiváljaként számon tartott SzeptEmber Feszten évről évre rekordok születnek, hiszen itt a legnagyobb a bogrács, hihetetlen mennyiségű sör és pörkölt fogy, és elmaradhatatlan program a Magyarországi Rekordok Napja. A több mint egy évtizedes múltú eseményen idén lesz Pörköltek Tere, Osztálytársak Találkozója, főzőverseny, és persze koncertek és sok-sok gyerekprogram is.

Kattints a részletekért!


Street Food ShowBudapest – szeptember 6–8.

Ismét középpontba kerül az utcakaja-forradalom!

Új szereplőkkel, szezonális ételekkel, csak erre az alkalomra készülő fogásokkal, különleges ajándékokkal és hosszabb nyitva tartással várja az érdeklődőket a jól megszokott helyszínen, a Hold utcai piacon a negyedik Street Food Show. Péntektől vasárnapig egy helyen gyülekeznek a legjobbak: a Kolbice, a Dang Muoi, az Arriba Taqueria, a Brótpékség, a Cake Shop, a Kandalló, a My Little Melbourne, a Zing Burger, a Vörös Homár, a Doblo, a Pastrami, a Fragola és a Divin Porcello.

Kattints a részletekért!


Nemzetközi Tiszai HalfesztiválSzeged – szeptember 68.

17. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál.

Az évek során hazánk egyik legnagyobb és legrangosabb gasztronómiai és kulturális rendezvényévé nőtte ki magát. Minden év első szombat délelőttjén fakanállal és bográccsal felszerelkezett halfőzők mérik össze tudásukat az újszegedi partfürdőn, hogy elnyerjék a Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács által alapított Halfőző Érdemrendet.

Kattints a részletekért!


Őszi Etyeki PiknikEtyek – szeptember 7–8.

„Ha a Kezes-lábost szeretted, ezt imádni fogod!”

Az etyeki fesztiválok értékeit megőrző, évente négyszer, évszakonként jelentkező Etyeki Piknik utolsó állomásához érkezett. A kétnapos, a Kezes-lábos hangulatát idéző esemény középpontjában a szüretelés áll, musttal, sajttal, szüreti mulatsággal, kézművesekkel és a legkiválóbb népzenészekkel. Az Etyeki Piknikek sajátossága, hogy családiasabb hangulatban találkozhatunk az Újhegyen és a Szépvölgyben hazánk, és ezen belül Etyek gasztronómiai kincseivel. Főzőverseny, Piknik piac, Magyar Dal Napja és kiváló borászok várják majd az érdeklődőket. Ha igazi piknikre vágyunk, mindenképpen látogassunk el Etyekre!

Kattints a részletekért!


Stílusos Vidéki Éttermiség: Közel a tűzhözNoszvaj – szeptember 8.

12 étterem, 12 világnézet, 12 kreatív séf, egy küldetés: stílusos vidéki vendéglátás!

Újra SVÉT! A gasztromozgalom missziója, hogy az eseményre érkező 12 vendéglátóhely minél szélesebb körben ismertesse meg magát és főztjét a hazai közönséggel. Az éttermiségiek következő állomása az Eger mellett található, festői környezetben fekvő Noszvaj. A faluban megtekinthető a barokk kastély, valamint számtalan barlanglakás mellett itt van a legtöbb egy főre eső kemence az országban, amit ezen a hétvégén, a Kemencés Napok alkalmából be is üzemelnek a helyiek. Az éttermiségiek ezúttal a noszvaji Nomád Hotel és Kemping óriási kertjében gyülekeznek, hogy egy közös vezérelv mentén főzzenek, és igyekezzenek kedvet csinálni ahhoz, hogy a vendégek az év többi napján is kocsiba üljenek, és vállaljanak némi utazást a jó kosztért, illetve a stílusos vidéki vendéglátásért.

A tematikus hívó szó ezúttal a szabad tűz. A séfeknek normád körülmények között kell bemutatniuk tudásukat, nívós konyhai berendezések híján grillen, wokban, tandori kemencében, hagyományos magyar kemencében, illetve egyéb módon, szabad tűzön. A nap borásza Bolyki Jani lesz a közeli Egerből, aki az ételek mellé remek borait és üdítő személyiségét kínálja.

A rendezvény talán legnagyobb ajándéka, hogy a résztvevők elmondhatják magukról: egy ültő helyükben végigkóstolták az országot.

Kattints a részletekért!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!