Ami még a szeptemberbe belefért!

A szüreti időszak javában tombol, és egy kis édesség is jut még erre a hétre. Íme a programajánlónk szeptember végére.

Desszert Ünnep, Dombovár – szeptember 27–28.

Kapos-menti Gasztrokulturális Találkozások Rákóczi János mesterszakács és cukrász emlékére

Idén szeptemberben első ízben rendezik meg, hagyományteremtő szándékkal a legendás cukrász- és szakácsmester, Rákóczi János emlékére a Desszert Ünnep fesztivált Dombóváron. Annak apropóján, hogy 55 évvel ezelőtt a brüsszeli világkiállítás magyar pavilonjának éttermében először kóstolhatta meg több százezer érdeklődő Rákóczi János kajszibarackkal és rögös túróval, mazsolával ízesített különleges desszertjét, a túrós lepényt. Az esemény keretén belül megrendezik a Desszertborok I. Országos Versenyét is.

Kattints a részletekért!


Gyöngyös Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál, Budapest – szeptember 2729.

A bort ünneplik a hétvégén Gyöngyösön is.

Mátra-aljai borok bemutatója és kóstolója, kulturális és folklór programok, kézműves kirakodóvásár, gulyásfőző verseny, szüreti felvonulás várja a Gyöngyösi Szüreti Napok és Fehérbor Fesztiválra látogatókat. A fesztivállal egy időben a szüreti hagyományokat felelevenítő, hagyományos szőlőművelő eszközöket, borcímkéket, írásokat, képeslapokat bemutató kiállítás lesz látható a GYÖNGYÖK Vachott Sándor Városi Könyvtár helyismereti részlegében.

Kattints a részletekért!


Etyeki Szüreti Borangoló, Etyek – szeptember 28.

Egy lépésre az Etyek-Budai borvidék legjobb borászai.

Nyitott pincékkel (a Körpincétől az Öreghegyig), hangulatos teraszokkal, szőlőlugasokkal, az Etyek-Budai Borvidék mintegy 30 borászatának legkiválóbb boraival, helyi termékekkel, kézműves alkotásokkal, házi készítésű ételekkel és színes programokkal várja az érdeklődőket az Etyeki Szüreti Borangoló! A bor, must, pezsgő és pálinka mellett számos etyeki terméket (sonka, sajt, tej, méz, csoki, süti, lekvár, szörp, keksz, pogácsa stb.) kóstolhatnak az Etyekre érkezők, autentikus környezetben, családias hangulatban!

Kattints a részletekért!III. Villányi Prémium Bormustra és Bordalfesztivál, Pécs – szeptember 28.

„Ezek a borok zenélnek”

Idén a Villányi borvidék 19 pincészete mutatja be prémium borait a pécsi Kodály Központban. Felejthetetlen élményben lesz része annak, aki megismeri a magas minőségű borok kóstolása közben Villány titkát és büszkeségének okát! A legjobb borok és bordalok társaságában megélheti a harmónia lényegét. A látogatók nagyszerű borászokkal ismerkedhetnek meg és részt vehetnek a tökéletes akusztikájú pécsi koncertteremben az Európai Bordalfesztivál gálakoncertjén és az azt megelőző jótékonysági borkóstolón.

Kattints a részletekért!Dizájn Uzsonnára, Budapest – szeptember 29.

A Hello Wood bemutatja: Dizájn uzsonnára – Tartósan újhullámos kísérleti konyha, betűasztalon tálalva.

Fűzfakukták, alkalmi séfek és alanyi cukrászok kísérleteznek a Hello Wood asztalán, obligát vasárnapi menük méltó vetélytársai után kutatva. A közösségi főzés keretében többek között tort ül a dizájn, a panír mennybe megy, a deprimált kókuszgolyó a macaron cukrászipari trónjára tőr, bármi ami gasztro, lehet kutatás tárgya, és mindent áthat majd az újrahasznosítási láz! A Hello Asztalt terítik és a betevőketkerítik:1 Falat Zamat,Based on Pig,BON BON BON, Budapest Bagel, EGYTÁL! HÁNYTÁL?

Kattints a részletekért!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.