Itt rendezik meg Magyarország első pizzakészítő bajnokságát

Május 5-7. között idén is ínyenc falatokkal, fergeteges hangulattal és nem mindennapi programokkal várja az érdeklődőket a Food Truck Show. Ez utóbbi kategóriában bőven számíthatunk izgalomra, ugyanis a szombati napon megrendezésre kerül Magyarország első pizzakészítő bajnokságát, ahol kiderül, melyik fiatal magyar tehetség készíti a legszebb és legfinomabb pizzát.

Díjeső várható az idei tavaszi Food Truck Show-n! Az esemény keretein belül, Kovács Lázár, Lázár Chef szervezésében megrendezik az I. Magyar Pizzakészítő Bajnokságot, ahol hazánk legszebb és legfinomabb pizzáit díjazzák. Sőt, az év Food Truckja díját is átadják a közönség kedvencének, és a szakmai zsűri által kiválasztott vendéglátóhelynek is.

Itt rendezik meg Magyarország első pizzakészítő bajnokságát

Az utcai gasztró legjobbjai

15 ország, 50 food truck, 40 zenei program – ez az idei Food Truck Show számokban. 2023. május 5-7. között újra egy időben és egy helyen képviseltetik magukat a guruló gasztronómia nagyjai, közel 50 food truck vár mindenkit hazánk egyetlen lóversenypályáján, a Kincsem Parkban.

„Úgy gondoljuk, hogy a streed food szerelmeseinek igazi kánaán lesz az idei Food Truck Show, hiszen 50 vendéglátóhely kínálatából csemegézhetnek. Ráadásul itt az idő, hogy mindenki kiválassza a kedvencét, hiszen közönségszavazást indítunk, ahol kiderül, hogy melyik a legnépszerűbb hely. Sőt, egy szakmai díj is gazdára talál majd a legjobb food truckok versenyében” – mondta Horváth Zoltán, a Food Truck Show alapítója.

A pizzakészítés nagymesterei

Szombaton a helyszínen az I. Magyar Pizzakészítő Bajnokságot is megrendezik. A rendezvény ötletgazdája és főszervezője Kovács Lázár, aki idén is részt vett a Parmában megrendezett Pizza Világbajnokságon.

A rendezvény ötletgazdája és főszervezője Kovács Lázár

A hazai bajnokság célja a fiatal pizzaszakácsok támogatása, fejlődésének elősegítése a versenyzésen keresztül. Bizonyítási és rutinszerzési lehetőséget és motivációt nyújtva azoknak, akik még nem tudnak elindulni a világbajnokságon

– mondta Lázár Chef. Az 1.000.000 Ft összdíjazású egyfordulós versenyen Magyarország legszebb és legfinomabb pizzájának készítőjét keresik.

A finom falatok mellett pénteken az ország leggyorsabb agarai állnak starthoz, szombaton az ügetőfutamoké, míg vasárnap a telivéreké lesz a főszerep.  Szombaton a hazai férfi rögbi-válogatott is megmutatja magát egy Magyarország - Lettország mérkőzésen. A hétvégén  a gyerekeket ingyenes programok várják, lesz állatsimogató, pónilovaglási lehetőség, kézműves foglalkozások, arcfestés, a hangulatról pedig utcazenészek és streetart-fellépők gondoskodnak, valamint az ország legnagyobb láncos körhintája fokozza majd a majális hangulatot.

Legújabb receptek

Gesztenyekrémes keksztekercs

Keksztekercs, kókusztekercs, kókuszgolyó - mind hasonló téma, mégis mindegyik egy kicsit más. Most a keksztekercs gesztenyekrémmel és kókusszal elegyedik. Mi ezt a kombót is imádjuk.:) ...

Turbolyás varenyiki

A varenyiki nagy kedvencem. Darált hússal, húsos szalonnás burgonyával szoktam tölteni. Most a kapor helyett a saját kertemből való turbolyával készítettem el, nem utoljára. Keverhető a ...

Címlapról ajánljuk

Ezeket a netes naptejpraktikákat nehogy kipróbáld, mert veszélyesek

Az internet tele van házi praktikákkal és receptekkel, hogyan védheted meg bőrödet az UV sugárzástól, és bár a természetes anyagokról azt gondolhatnád, hogy ártalmatlanok, valójában rendkívül veszélyes lehet ezek alkalmazása. Nem, a kókuszolaj és a répalé nem véd meg a napsugaraktól, sőt, leégéshez vagy akár bőrrákhoz is vezethetnek.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...