Pizzák a vadonban

Mindenhol jelen, mégis mindenhol más formában: talán így jellemezhető a pizza a mai emberek életében. Ezt az életérzést ragadja meg az alábbi fotósorozat is. Pizza a vadonban.

Hétvégén egy olasz vendéglőben, hétköznap esténként az otthoni sütőből, buli utáni hajnalon hazafelé tartva: csak néhány alkalom az életben, amikor a pizza az ember legjobb barátjának bizonyul. A valamikori olasz specialitás mára az egész világ egyik legnépszerűbb élelmiszerévé vált, a globális lefedettség pedig lenyűgöző változatosságot és sokszínűséget is hozott. A nápolyi őspizzától a chicagói fordított pizzáig (deep dish pizza) vagy épp a Király utcai kétszáz forintosig terjedő spektrum végtelen.

Egy los angeles-i fotóművész a pizza hétköznapi gyakoriságát ragadja meg Pizza a vadonban című sorozatával. A fura kontextusokban feltűnő pizzák épp azok banalitását és gyakoriságát mutatják, a tényt, hogy ez az ennivaló tényleg mindenhol ott van az életünkben.

További képeket itt találsz!

(via SeriousEats.com)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.