Pizzák a vadonban

Mindenhol jelen, mégis mindenhol más formában: talán így jellemezhető a pizza a mai emberek életében. Ezt az életérzést ragadja meg az alábbi fotósorozat is. Pizza a vadonban.

Hétvégén egy olasz vendéglőben, hétköznap esténként az otthoni sütőből, buli utáni hajnalon hazafelé tartva: csak néhány alkalom az életben, amikor a pizza az ember legjobb barátjának bizonyul. A valamikori olasz specialitás mára az egész világ egyik legnépszerűbb élelmiszerévé vált, a globális lefedettség pedig lenyűgöző változatosságot és sokszínűséget is hozott. A nápolyi őspizzától a chicagói fordított pizzáig (deep dish pizza) vagy épp a Király utcai kétszáz forintosig terjedő spektrum végtelen.

Egy los angeles-i fotóművész a pizza hétköznapi gyakoriságát ragadja meg Pizza a vadonban című sorozatával. A fura kontextusokban feltűnő pizzák épp azok banalitását és gyakoriságát mutatják, a tényt, hogy ez az ennivaló tényleg mindenhol ott van az életünkben.

További képeket itt találsz!

(via SeriousEats.com)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

A legfinomabb hókifli

Ezeket a hókifliket a mandula és a mogyoró teszik igazán karakteressé. Sokáig eláll, ezért jóval karácsony előtt elkészíthető. Szeretettel ajánlom a tortaváltozatát is!