Pizzák a vadonban

Mindenhol jelen, mégis mindenhol más formában: talán így jellemezhető a pizza a mai emberek életében. Ezt az életérzést ragadja meg az alábbi fotósorozat is. Pizza a vadonban.

Hétvégén egy olasz vendéglőben, hétköznap esténként az otthoni sütőből, buli utáni hajnalon hazafelé tartva: csak néhány alkalom az életben, amikor a pizza az ember legjobb barátjának bizonyul. A valamikori olasz specialitás mára az egész világ egyik legnépszerűbb élelmiszerévé vált, a globális lefedettség pedig lenyűgöző változatosságot és sokszínűséget is hozott. A nápolyi őspizzától a chicagói fordított pizzáig (deep dish pizza) vagy épp a Király utcai kétszáz forintosig terjedő spektrum végtelen.

Egy los angeles-i fotóművész a pizza hétköznapi gyakoriságát ragadja meg Pizza a vadonban című sorozatával. A fura kontextusokban feltűnő pizzák épp azok banalitását és gyakoriságát mutatják, a tényt, hogy ez az ennivaló tényleg mindenhol ott van az életünkben.

További képeket itt találsz!

(via SeriousEats.com)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.