Pestóval töltött csirkemell

Ünnepek alkalmával igen lényeges, hogy ne csak finom, de látványos fogásokat szolgáljunk fel. Tavasszal a friss fűszernövények és idényzöldségek teremtik meg a kívánt hatást.

A csirkemell és a bacon meglehetősen kellemes komplementer-párost alkotnak: a szárnyas szelídíti a bacont, az utóbbi pedig óvja társát a kiszáradástól. Húsvétra azonban picit színesebb és látványosabb ételt szeretnénk az ünnepi asztalra tenni, ebben lehetnek segítségünkre a friss fűszernövények, például a petrezselyem és a bazsalikom, amelyekből kellemes pestotölteléket varázsolhatunk. Köretnek pedig jöhetnek az idényzöldségek, főszerepben a zöldspárgával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek