Óriás buborékok fillérekből gyereknapra

Ha ismersz olyan gyereket, aki szeret buborékot fújni, akkor olvass tovább. (Ha csak felnőttet, akkor is ér.)

A buborékfújás őrült nagy buli. Ki lehet locsolni a szappanos vizet a földre, a gyerekek ruhájára, minden ragacsos lehet tőle. De szabad téren tényleg fergeteges móka, ha csillogó szappanbuborékokkal borítják be a gyerekek a játszóteret vagy az udvart. Barátja vagyok a műfajnak, minden körülményessége ellenére.
A szalmaszál – szappanos víz kombón túlfejlődve mára már egészen elképesztő buborékeregető alkalmatosságokat lehet beszerezni a játékboltokban: fényképezőgép alakú, sorozatlövő géppisztoly, szívecske-buborék gyár stb.
De mint tudjuk, sokszor a legegyszerűbb megoldások a legsikeresebbek. Pl. ha fogunk egy másfél literes petpalackot, azt a felénél szikével elvágjuk, majd a peremét a mosogatószeres (!) vízbe mártjuk, a kiöntőnyíláson befújva hatalmas buborékokat produkálhatunk.
Ha pedig a levágott peremre egy rossz törölköződarabot kötünk, és úgy mártjuk a folyadékba, belefújva kígyózó buboréktömeget nyerünk. Legalább negyed óráig le lehet kötni vele a gyerekeket (akinek 4 év alatti méretűek vannak, az tudja, hogy ez hatalmas szám), csak egy dologra figyeljünk oda. Ahol egy gyerek befúj, ott bizonyos idő eltelte után beszívni is fog, érdemes ezt előre letisztázni a lurkókkal, hogy akkor bizony a szájukból is buborékok fognak repkedni. Kicsit fáj leírnom, de a személyes tapasztalat mondatja ezt velem.

Legújabb receptek

Citromos és narancsos fánkcsigák

Arancini i limoncini di carnevale, így hívják Olaszországban ezeket a citrom- és narancshéjas cukorral csavart fánkokat. Érdemes mindkét citrushéjat bevetni, mert isteni lesz tőlük a ...

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

6 kiváló termelői piac az országban – Minden, ami finom...

Piacra járni fantasztikus program. Aki szeretne jobban belelátni egy közösség életébe, megismerne helyi termelőket és kisiparosokat, annak akár itthon, akár külföldön is kihagyhatatlan program a piacozás. Mivel már egyre többen igyekeznek tudatosan vásárolni, szezonális és lokális alapanyagokból készíteni az ételeiket, egyre több a termelői piac országszerte, ahol helyi termelők földjeiről érkeznek a legfinomabb zöldségek és gyümölcsök. Most mutatunk három vidéki és három budapesti opciót, ha te is kipróbálnád valamelyiket.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...