Orbitális vattacukorvirágok Kínából

Már maga a vattacukor elfogyasztása egy kisebb gasztroélmény, amit most Kínában azzal tetéznek, hogy a ragadós és édes gyapotcukorból színes virágkölteményeket centrifugálnak.

Lassan szinte minden ételhez tartozik egy művészeti ág, ami az adott ételt olyan vizuális és esztétikai szintre emeli, ami miatt bűn megenni az adott fogást. Így lennénk mi most a - gyerekkorunk vásárait és cirkuszi mozgóárusait megidéző - vattacukor ragadós majszolásával is, amit egy kínai vattacukorfonó hipnotikusan magával ragadó virágformában készít el.

Nézd meg, hogyan készülnek az édes vattacukorvirágok a kínai árusnál:

Ez is érdekelhet!

13 újabb eszméletlen konyhai kütyü

(via Popsugar)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek