Nem csak az egerek szeretik a sajtot!

Én személy szerint imádom. Akár vacsora helyett is, egy pár szelet almával, szőlővel vagy dióval - a sajtok tárolásával illetve tálalásával azonban mindig meggyűlik bajom.

Amikor elkezdtem írni ezt a cikket, azonnal eszembe jutott az egyik kedvenc jelenetem a Macskafogóból, amelyben Katie, a cicalány, egérbarátját eteti épp, amikor hazaérkezik az apukája.

Safranek: Katie, hiszen te nem is szereted a sajtot... Úgy! Már megint azzal a gonosz piszkos kis féreggel játszottál! Hová bújtattad?Katie: Én nem, én igazán…Safranek: Szóval hazudsz! Így is jó. Büntetésül ma nem kapsz vacsorát! Lakj jól a barátoddal!

Na, igen, a sajtot csak úgy hanyagul egy tányérra helyezve tárolni nem a legmegfelelőbb megoldás. Nem csak azért, mert rászállnak a legyek, hanem azért sem, mert elveszti frissességét, továbbá mert orrfacsaróan intenzív szagot tud árasztani, gondoljunk csak az igazán "büdös" penészes sajtokra, egy gorgonzolára vagy egy pálpusztaira.

A NoSalty webshopon böngészve nem csak nagyon esztétikus és dekoratív, de rendkívül hasznos eszközöket is találhatunk, melyeket kifejezetten a sajtokra specializálódva álmodtak meg.

Tárolás

Life sajttál

A Life kollekció sajttálalójának részeként egy tölgyfából készült kerek deszka és egy átlátszó műanyag fedő gondoskodik a sajtok stílusos tálalásáról, miközben megőrzi azok frissességét. Az egyszerű stílus biztosítja, hogy minden étkezőasztalon, bármilyen dekoráció mellett jól mutasson.

Life "Petit Paris" sajttálaló

A Life kollekció darabja egy igazi klasszikus a sajttálalók között. A tölgyfából készült deszka egy szeletelő dróttal egészül ki, ami egy karhoz rögzül, így egyszerűbb a szeletelés. A deszka ideális tálaláshoz is, hiszen a hozzá tartozó búrával a tálalt sajtok hosszan frissen tarthatóak. A készlethez 3 tartalék drótot adunk ajándékba.

Tálalás

Monaco "Lazy Susan" sajttál

A Monaco kollekció "Lazy Susan" fantázianévre hallgató sajttálaló tálcájának sötét színéhez gyönyörűen illenek a világos sajtok. Beleilleszthető bármilyen stílusú környezetbe, legyen az modern vagy rusztikus.

Monaco sajttálaló szett

A szett része egy szemet gyönyörködtető, nagyméretű, pala sajttálaló tálca, illetve egy lyukacsos sajtszeletelő kés. A kés ideális puha és félkemény sajtok szeleteléséhez, hiszen lyukacsos felületének köszönhetően a sajtok nem ragadnak rá. A Monaco kollekció darabjaihoz hasonlóan ez a kés is egy darabból kimunkált, rozsdamentes acélból készült, prémium minőségű eszköz.

Címlapról ajánljuk

További cikkek