Ne csak főzz a hagymával, préseld ki!

Értékes zöldségek is használhatóak ivólevek készítéséhez. Ilyenek a vöröshagyma, a fokhagyma, de még a burgonya is. Már csak egy gyümölcsprés szükséges hozzá! (x)

Hagymát, fokhagymát és krumplit is préselhetünk!

Ne hagyj esélyt az influenzának! Készíts zöldségleveket hagymával, fokhagymával. Meglepődtél? Pedig ezek a szokatlan zöldséglevek nagyon hatásosak különböző betegségekkel szemben.

Vöröshagyma

A hagyma igazi gyógyszer. 120 különböző feldolgozási módja ismert - ezek közül az egyik a préselés. De csak óvatosan, az ajánlott napi mennyiség egy kiskanálnyi, mert több nagyon megerőltető lehet a gyomor számára! A megfelelően adagolt hagymalé csökkenti a vércukorszintet, és védelmet jelent a gyomorrák ellen. Még az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) ajánlásában is szerepel, mert segít megőrizni a vérerek rugalmasságát. Nagyon jól ismert a hatásossága a megfázás és az influenza elleni harcban.

Fokhagyma

A fokhagyma jótékony hatását már több mint 5000 éve kamatoztatják a gyógyításban. A fokhagyma fertőtleníti a bélrendszert, véd a rákkal szemben, és lebontja a vérben lévő koleszterint. A fokhagymát is mértékkel kell fogyasztani, mert nehezen emészthető. Elegendő egy-egy gerezd fokhagymát adni az zöldséglevekhez.

Az influenza egyik tünete az étvágytalanság, a nagyarányú vitaminbevitel pedig alapvető a betegség gyors leküzdésében. Ha nincs étvágya, csak készítsen egy pohár tápanyagban és vitaminban gazdag frissen préselt zöldséglevet. Ebben segítenek a Sana gyümölcsprések. (x)

További baktériumölő és vírusirtó receptért látogass el az Eujuicers.hu oldalára!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek