Most mindenki ezt a tekercses fagyit nyalná!

Az új thai fagyiőrület nem gombócként kínálja a fagylaltot, hanem friss hozzávalókkal fagyasztva, feltekerve méri az édes-tejszínes nyalánkságot.

Főzött fagyi, retro olasz fagyi, csavaros, csíkos, gombócos, vagy éppen üveggolyó méretű. Annyiféle van, hogy még Gombóc Artúr sem biztos, hogy megtalálná benne a számára igazit. New Yorkban azonban most mindenki csak egy fagyiért áll sorba a Kínai negyedben, ahol gombócok helyett (a Thaiföldről már ismert) tekercsek formájában árulják a hűsítőt.

A New York-i Kínai negyedben nyílt 10 Below Ice Cream (azaz 10 hozzávalós fagyizó) nevű üzlet az első olyan amerikai hely a világon, ahol úgynevezett "Thai-style street food", vagyis thai utcai étkezde stílusban készítik a fagylaltot. Mindezt úgy képzeld el, hogy ha a New Yorkba látogató turisták által felkapott fagyizó kígyózó sorait kivárva végre a kiszolgáláshoz jutsz, elsőként 10 hozzávalóból te választhatod ki, hogy milyen ízű legyen a különleges fagyid. Az alapanyagok közül kérhetsz különböző cukorkákat, friss gyümölcsöket és édes kekszeket, amiket egy folyékony tejszínes krémmel együtt aprítanak össze, majd fagyasztanak le (nagyjából -23ºC-ra).

Mindezt a thai utcai étkezdékre és fagyiárusokra jellemző szisztéma szerint, a szemünk előtt terítik el egy vékony lemezen, ami két perc alatt lefagyasztja a gyümölcsöket és az édes krémet. Ezután két fém spatula segítségével zúzzák eleggyé a hozzávalókat a krémmel, majd teljesen fagyott állapotában, tekercsekként göngyölik fel a lapról.

A cég szerint ezzel az eljárással készült fagyi sokkal krémesebb és természetesebb ízhatású lesz, és még csak további zsír és emulgeálószerek sem kellenek, hogy gazdag, krémes textúrájú fagyit készítsenek.

Vess egy pillantást az alábbi videóra is, ahol a lenyűgöző folyamatot is megnézheted:

{SZAVAZAS}

Ez is érdekelhet!

Most ez a J-alakú fagyi őrjíti meg a nyarat!

(via Popsugar)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek