Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Most indul az egri Food Truck Show, szavazz Te is a legjobb helyi street foodra, itt!

Keresik Eger kedvenc street food-ját - válaszd ki Te, szavazz most, hiszen mától elindult az egri Food Truck Show! (x)

A nyári szezont az Egri Csillag Fesztiválon nyitja meg a Magyar Street Food Egyesület, ahol leleplezik a város kedvenc streetfood-költeményét is. Az esemény a Dobó tér kellős közepén vonultatja fel az ország legizgalmasabb ételeit, jó borok és izgalmas zenei programok kíséretében.

Idén a tavasz első igazi országjáró Food Truck Show-ját Egerben rendezi meg a Magyar Street Food Egyesület az Egri Csillag Weekend zenei fesztivállal karöltve április 25-28. között.

Az esemény különlegessége, hogy idén az egyesület arra is vállalkozott, hogy a résztvevők aktív bevonásával kiválasztja a város kedvenc streetfood-ételét.

Szavazni az Food Truck Show weboldalán lehet április 25-én és 26-án, itt!

A szavazás ideje alatt 1000 Ft-os áron kóstolót is lehet vásárolni, ennek köszönhetően több ételt is tesztelhetnek az fesztiválozók, mielőtt leadnák a voksaikat. Eredményhirdetés szombaton, április 27-én lesz, a hétvége során tehát már mindenki az Eger kedvencét árusító kocsinál állhat sorba.

A fesztiválon az ország legjobb, legfrissebb guruló gasztronómiáját képviselő food truck-ok várják a látogatókat ínyenc különlegességeikkel. Összesen 16 négykerekű kínálatából válogathatnak a helyszínre érkezők. Ezek között a magyar konyha kedvelői mellett a tradicionális amerikai és barbecue, az autentikus balkáni, az eredeti bosnyák vagy éppen a mexikói ízek rajongói is találhatnak kedvükre valót. Vajon az újhullámos magyaros vonal vagy a különböző népek konyháit újragondoló truckok, esetleg az örök klasszikus hamburger lopja be magát leginkább a helyiek szívébe?

Az ételkülönlegességek mellé 17 pince boraiból válogathatnak a látogatók, a zenei programokat pedig a környék, valamint Magyarország meghatározó DJ-i, együttesei szolgáltatják, ráadásul a tavalyi évhez hasonlóan idén is képviselteti magát a Street Art Show csapata is.

A Magyar Street Food Egyesület csapata a rendezvényt követően minden hétvégén más-más városba látogat, majd végül a budapesti Nemzetközi Street Food fesztivállal zárja a szezont, amire 2019. szeptember 6-8. között kerül sor.

A Nosaltyval legközelebb a májusi, budapesti állomáson találkozhattok 2019. május 4-én, ahol főzünk és zsűrizünk is.

A turné során az egri mellett egyébként megválasztják Győr, Veszprém és Debrecen favorit street food-ját is.

Szavazás és további részletek ITT!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!