Mitiszol? Természetes italt!

Mitiszol néven újul meg a Terra Hungarica borszalon: a Természetes italok fesztiválja a természethű borok mellett számos, hasonló filozófiával készült italt és ételt kínál.

Az elmúlt években a Terra Hungarica borszalonok a természethű borkészítés filozófiájával és az autentikus borokkal ismertették meg a borkedvelőket - idézte fel az MTI-nek Nemes Richárd, a rendezvény egyik főszervezője.

A szakember beszámolója szerint a Terra Hungarica borszalon helyébe lépő Mitiszol fesztivál koncepciójával nyitni szerettek volna a szélesebb közönség felé: noha a borszalon szakmailag nagyon értékes rendezvény volt, a Terra Hungarica missziója mégis csak az, hogy évről évre minél több emberrel ismertesse meg a természethű élelmiszereket - jegyezte meg.

A főszerepben azért továbbra is a borok lesznek, hiszen az Akvárium Klubban 11 borvidék csaknem 30 birtoka kóstoltat - hangsúlyozta Nemes Richárd. Mint azonban hozzátette: most a természethű boroknál még többet adnak, a pincészetek kínálata ugyanis kiegészül mindenféle olyan termékkel, amelyek ebben a régióban természetes alapanyagokból, hasonló filozófiával készülnek.

A fesztiválon kóstolható több mint 100 ital közös nevezője a természetességre való törekvés: minél kevesebb vegyszer és szintetikus adalékanyag, minél kevesebb beavatkozás és manipuláció. A látogatók tucatnyi kisüzemi sört és jó néhány pálinkát, organikus és biodinamikus gyümölcsleveket, kézműves szörpöket, gyógyító teákat, sőt még természetes ivóvizet is megízlelhetnek - közölte.

Az italokon túl a Miteszel pop-up standon a készlet erejéig bemutatkozik majd néhány kiváló élelmiszer is, lesz például "igazi" kenyér, kézműves sajt és világklasszis csokoládé - számolt be a szervező.

Nemes Richárd hozzáfűzte: a sokszínűbb kínálat szélesebb közönséget kíván bevonzani és a laikusokat is megszólítani, arra azonban továbbra is ügyelnek, hogy a Mitiszol ne váljon tömegrendezvénnyé, és viszonylag kényelmesen lehessen kóstolni a fesztiválon kínált termékeket, szót váltani a borászokkal, termelőkkel.

A sétáló kóstoló 19 órás zárása után azok, akik szeretnének maradni, Szabó Balázs Bandája, majd Odett koncertjével folytathatják az estét, közben pedig immár a fesztiválon kívül, de az Akvárium pultjaiban még megtalálják a Mitiszol válogatását.

A részletes kiállítói lista és a jegyekkel kapcsolatos információk a www.mitiszol.hu honlapon elérhetők.

(via MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!