Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mindenki kedvence a megújult Csodák Palotája

Huszonkét éve a Csodák Palotája az egyik legjobb családi programhelyszín. Mióta Óbudára költözött, a randizó fiatalokat és a tudományokért rajongó idősebbeket is várja. (x)

Lassan egy éve, hogy a Csodák Palotája a Camponából Óbudára költözött. Közép-Európa első sience centere 1996-os megnyitása óta már négyszer váltott helyszínt, várhatóan most utoljára. A Bécsi úton két szinten, 5000 négyzetméteren rendezték be az ország legmenőbb, világszínvonalú természettudományos játszóházát, ahol kortalanul lehet szórakozva tanulni. Olvassátok el a Mizda Katalinnal, a létesítmény ügyvezető igazgatójával készült interjút:

„Itt Óbudán nagyobbak és modernebbek lettünk, mint az elmúlt 22 évben bármikor” – mondja Mizda Katalin, az élménycentrumot üzemeltető Csodák Palotája Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. „Itt már nem csak a belbecsre, hanem a külcsínre is sokkal jobban oda tudtunk figyelni, mint a korábbi helyszíneken. A nagy, monstrum jellegű attrakciókról, mint amilyen például az autót felemelő daru is volt, le kellett mondanunk, cserébe viszont kétszer annyi játékunk van.”

A Csopában jelenleg 250 interaktív, tudományos jelenséget szemléltető játék található 8 tematikus teremben elhelyezve. Az Űrállomáson barangolva, vagy a Mágneses mezőn bolyongva, esetleg a Tudósok csarnokában sétálva a gyerekek játszva tanulhatnak és csodálkozhatnak rá a természettudományok titkaira. „Az Illúzió nevű kiállítással pedig a tudomány és a művészet határára érünk” – véli Mizda Katalin, aki elárulja, hogy az 5D-s és a 9D-s mozi a legnépszerűbb attrakciók közé tartoznak.

Az ügyvezető igazgató személyes kedvence a Születés világa című kiállítás. „Négygyermekes anyaként meggyőződésem, hogy a felvilágosítás témakörről sokkal oldottabban lehet beszélgetni a tantermek steril környezetéből kilépve, feszengés nélkül.” 

Családi Csopa Csodák

„Rengeteg olyan látogatók van, akik kamaszkorukban voltak mondjuk a Váci úton, és most elhozzák a gyerekeiket is hozzánk. Látjuk rajtuk, hogy elsősorban azt keresik, ami még ismerős, ami nagyon tetszett nekik annak idején, de szeretnének azért újat is látni.”

„Amikor itt egy hétvégi napon az ember körbe néz, akkor nem azt látja, hogy a felnőttek csak ücsörögnek, és telefonjaikat nyomkodva várják a gyerekeket, mint egy átlagos játszóházban, hanem aktív részesei az eseményeknek. Sőt olyan is előfordul, hogy az indulóban lévő családnak még az apukára kell várni, aki mindenképpen meg szeretné oldani az utolsó ördöglakatot is” – meséli az igazgató.

A családdal érkezők külön családi jegyet válthatnak, amivel nem csak a 250 interaktív játékkal játszhatnak, de részt vehetnek a hétvégi Családi Csopa Csodák tematikus programjain is, amiken együtt kísérletezhet a család apraja-nagyja a Richter Gedeon laborban vagy a Galaxis rendezvényteremben, de természetesen más típusú jeggyel is elérhetők mind a hétvégi, mind a délutáni programok, mellyel hétfőtől csütörtökig halmozzák el az érdeklődőket a Csopa munkatársai.

Szülinap a Csodák Palotájában

Mizda Katalin tapasztalata szerint egyre több család választja szülinapi rendezvénye színhelyéül is a Csodák Palotáját. Számukra külön csomagot állítottak össze: a szülinapos csoport 3 órán keresztül használhatja a szülinaposok különtermét, külön kísérővel vehetnek részt exkluzív előadásokon, laborfoglalkozáson, amit közös pizzázás, illetve szülinapi tortázás követ. Akár egy egész napos program is szervezhető a Csopában billiárd- foci- és csocsóbajnoksággal, vagy éppen nyomozós játékkal. Aki nem akar ekkora ünneplést, az születésnapján féláron válthat jegyet a Csodák Palotájába.

Az óvodás korú gyermekkel érkezőket külön Csipet Csopa útvonal várja, amit szakértő módon úgy állítottak össze, hogy az útvonalba tartozó játékok és attrakciók ne csak önfeledt szórakozást nyújtsanak a legfiatalabbaknak, hanem fejlessze is képességeiket.

A nagyobbaknak minden hétköznap más és más tematikus programokkal készül a Csopa csapata, amelyeken a gyerekek akár minden nap részt vehetnek az arányaiban nézve kifejezetten olcsó havi bérlettel.

Fiatalok, felnőttek, nyugdíjasok

A Tudományos Csopa Caféban a látogatók találkozhatnak a tudományos élet kiemelkedő szereplőivel, könnyed hangvételben beszélgethetnek a Csopa Sience Pub-ban, vagy pl. betekintést nyerhetnek a kőzetek izgalmas világába egy geológus segítségével a GeoLab című programsorozatban. Az idősebbeket a Szeniorok Tudományos Klubja várja, amit a Csodák Palotája korábbi vezetője, Egyed László tart.

A Csodák Palotája nemcsak a családok között rendkívül népszerű, hanem intézményi kirándulások célpontjaként akár az óvodások, általános  vagy középiskolások körében is.

A Csopa arra is nyitott, hogy különtermeiben fogadásokat, díjátadókat, sajtótájékoztatókat, céges rendezvényeket rendezzenek, de szívesen tesznek eleget akár esküvői felkéréseknek is. „Bármilyen információért az info@csopa.hu címre írhatnak az érdeklődők, ahol garantáltan választ kaphatnak mindenre” – ígéri az ügyvezető.

Tudj meg még többet a CSOPA-ról itt!

Szólj hozzá!
https://ad.adverticum.net/t/?z=58092&g=5459163&b=545916000&h=[LOCATION]&p=2

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!