Teljesen mindegy, hogyan készíted a melegszendvicsedet, sütőben, serpenyőben vagy szendvicssütőben, valószínűleg te is kitálalod egy tányérra, miután megsült. Ezzel azonban óriási hibát követsz el, hiszen kockáztatod a melegszendvicsed roppanósságát.

Csak néhány másodperc, és a gőz meg a pára lecsapódik a szelet és a tányér közötti sávban, nedves közeget teremtve. Emiatt a kenyér elázik, és elveszíti ropogós textúráját.
A megoldás
Gondolhatnád, hogy egy szalvétával könnyen orvosolhatod a helyzetet, de ebben az esetben az olvadt sajt beleragad, és esélyed sincs rendesen kézbe venni az ételt. Ne aggódj, van egy tökéletes megoldás, hogy elkerüld a gőz okozta kellemetlenségeket:
Egy Instagram-felhasználó, @thatdude_cancook videóban osztotta meg az egyszerű megoldást a problémára: tegyél valamit a szendvics alá, ami megemeli, és lehetővé teszi, hogy a levegő szabadon áramoljon alatta – például egy villát, vagy még jobb, két pálcikát. Ráadásul így könnyebb lesz újra kézbe venni, ha esetleg vissza kell tenned a tányérra. Már csak az a kérdés: milyen melegszendvicset készítesz el legközelebb, amin letesztelheted ezt a trükköt?
Még több tipp itt olvasható: