Megnyílt a Nem Adom Fel Café & Bár!

Új kávézó nyílt a Magdolna utcában - a Nem Adom Fel Café & Bár különlegessége, hogy szinte kizárólag sérült és megváltozott munkaképességű alkalmazottakat foglalkoztatnak!

Másfél hete nyitott meg a Nem Adom Fel Alapítvány kávézója a Magdolna utcában. A kávézó különlegessége, hogy szinte kizárólag fogyatékkal élők dolgoznak benne - down- szindrómások, kerekesszékesek, vagy éppen látássérültek A 2006 óta létező alapítvány tulajdonképpen egy utcai zenélésből született – a Nemadomfel Együttesben sérültek és nem sérültek zenéltek együtt, innen jött az alapítvány ötlete is.

Rendelés készül a pultnál

Az együttes a mai napig működik, járják az országot és turnéznak külföldön is. Az alapítvány több fronton tevékenykedik – többek között például különböző cégeknek tartanak tréningeket, hogyan integráljanak megváltozott munkaképességű embereket. A kávézó ötletét Csorba Nóra projektmenedzser szerint a szükség szülte. Egyrészt munkahelyet teremtettek, és megmutatták, hogy nagyon is tud működni egy munkahely akkor is, ha az alkalmazottak nyolcvan százaléka sérült, vagy megváltozott munkaképességű.

Csorba Nóri, a Nem adom fel café & bár projektmenedzsere

Másrészt, mert Budapesten nem nagyon volt olyan közösségi tér, ami akadálymentes, sérült-barát, és ahol a társadalmi integrációhoz szükséges feltételek meglennének. Ezért hozták létre a Nem adom fel café & bar-t, ami nem sima kávézó, hanem egy olyan közösségi tér, ahol mindenkit szeretettel látnak. A projektvezetők már most is igyekeznek minél több olyan programot szervezni, ami közelebb hozza egymáshoz a sérülteket és a nem sérülteket – szívesen fogadnak iskolás és óvodás csoportokat, de készülnek koncertekkel és színi előadásokkal is. A céljuk az, hogy aki betér, érezze, hogy ez egy teljesen átlagos munkahely, nem átlagos munkatársakkal. A kerületi lakosok, a külföldiek és a csak betérők mellett egyre többen jönnek hozzájuk célirányosan.

A hely szívesen látja a négylábúakat is!

Jelenleg 24 ember dolgozik három munkakörben – előny volt, ha valakinél volt már vendéglátós múlt, de sokuknak ez az első alkalom az életében, hogy a munkájukért anyagi ellenszolgáltatást kapnak. Nóra szerint a csapat összecsiszolása cseppet sem volt kevésbé komplikált, mint egy átlagos munkahely új csapatának toborzása. A hangsúly szerinte azon van, hogy megtalálják mindenki számára az ideális munkakörülményeket, hiszen mások vagyunk, és mindenkinek más az erőssége.

Ricsi, az egyik pincér

Zsuzsi, az egyik munkatársuk például úgy jött el a castingra, hogy hozott egy tányér saját készítésű muffint – most ez alapján készítik a Nem adom fel muffint, Nóri pedig szeretné egyre jobban bevonni az ügyintézésbe és a szociális média felületi kezelésébe is a kreatív munkatársat. Cél az, hogy a kávézó lehető legtöbb területén a sérült és megváltozott munkaképességű alkalmazottak dolgozzanak. Továbbá az, hogy bárki, aki itt jár, és alkalmazottai vannak, ráébredjen, hogy mennyire érdemes a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatni.

Ez is érdekelhet!

A legolaszabb pizza a városban!

A kávézó még csak most nyitott – egyenlőre szendvicsek és sütemények vannak, különböző meleg és alkoholmentes italokat kínálnak, de a közeljövőben szeretnének meleg konyhát és alkoholt is árulni. Rengeteg terv van, a catering kitelepüléstől kezdve, az ételkiszállításon át a koncertsorozatok, felolvasóestek és aukciók szervezéséig – mi mindenesetre nagyon drukkolunk nekik!

Itt tudhatsz meg többet a kávézóról!

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...