Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meglepő terméket kezdett el árusítani a Lidl

Új terméket dobott piacra svájci boltjaiban a Lidl. A helyi jogszabályoknak köszönhetően kannabiszt is árulnak már az üzletekben.

Kenderből készült dohányterméket is árulnak már a svájci Lidl boltokban. Egy 2011 jogszabály-módosításnak köszönhetően az országban engedélyezték, hogy 18 éven felüliek kannabiszt használjanak, feltéve, hogy a tetrahydrocannabinol (THC) az árusított termékekben nem haladja meg az 1%-ot.

A Lidl most két olyan árucikket dobott a piacra, amik megfelelnek a jogszabályban foglaltaknak. Az egyik,1,5 grammos, helyi üvegházban termesztett kannabisz 17,99 svájci frankba (4716 forintba), a másik, 3 grammos csomagolás 19,99 frankba (5239 forintba) kerül az áruházban. Mindkét terméket úgy tervezték, hogy gyulladáscsökkentő és pihentető hatásúak legyenek, de ne bódítóak.

Svájcban egyébként nem a Lidl az első, aki elkezdett kannabiszos termékeket árulni. A helyi Coop üzletlánc tavaly óta árul kendertartalmú cigarettákat. Svájcnak egyébként óriási pénzeket hoz, hogy legalizálták az alacsony kannabisztartalmú árucikkeket.

Ezeket olvastad már?

via The Guardian

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!