Megettük Amerika legsúlyosabb édességeit - új FuriMuri-VIDEÓ

Sós mogyorókrémes csoki, Twinkies, pillecukorkrém és rágógumi ízű ciánkék üdítő. Kipróbáltuk Amerika legnépszerűbb édességeit, és igen...Rosszul lettünk. 

Rengeteg filmben láthattuk már, ahogyan a gyerekek csak úgy falják a különböző édességeket, olyanokat, amelyeket a magyar boltokban még csak hallomásból sem ismernek. Ma már több olyan kulináris élményeket kínáló bolt létezik, ahol távoli országok édességeit, fűszereit, italait és más egyéb nyalánkságait próbálhatjuk ki.

Fogtuk magunkat, és néhány boltot körbejárva mi is összegyűjtöttünk egy csomó amerikai üdítőt és édességet, hogy megmutassuk nektek, melyeket érdemes kipróbálni, és melyek azok, amiket jobb, ha messziről elkerülünk.

Összesen nyolc különböző terméket kóstoltunk meg, mindegyikből éppen csak annyit, hogy ne kapjunk cukorsokkot (valakinek így is sikerült felpörögnie a munkanap végéig.)

A nyolc finomság között egy darab olyan volt, amit már néhány helyen (hálisten') lehet kapni nálunk is (ez a Reese's), a maradék héttel a legtöbben pedig még életünkben nem találkoztunk. Ha esetleg kipróbálnád valamelyiket, íme egy-egy rövid vélemény az összes cuccról.

1. Reese's

A sós mogyoróvajjal megtöltött tejcsokis kosárka mindenki abszolút kedvence. Ezt a desszertet többféle kiszerelésben is lehet kapni, mi ezúttal a zacskós változatot próbáltuk ki, de van olyan kiszerelés is, amiben két vagy három nagyobb darab csoki van, mindegyik egy kis barna papírkosárba csomagolva. Lágy, finom tejcsoki és enyhén sós, porhanyós mogyoróvaj... MENNYEI!

2. Charms Fluffy Stuffs Cotton Candy

Ez a karácsonyi zacskóba csomagolt vattacukor már kevésbé aratott nagy sikert. Munkatársunk, Stefi nagyon jól meg is fogalmazta, milyen: mintha a kis tesónk órákig szorongatná a friss vattacukrot, majd szívének minden szeretetével nekünk adná a már összeragadt, nyálas és kemény maradékot.

3. Baby Ruth

Ez a csokoládészelet minket egészében a Snickers-re emlékeztetett, bár egy sokkal nagyobb, és sokkal töményebb csokiról van szó, amelynek külseje kicsit olyan volt, mint a kétezres évek elejéig itthon is kapható Chokito. Finom csokoládé, tömény karamell, sok mogyoró, és iszonyat hosszú rágási idő.

4. Barr bubblegum üdítő

Jajj! Na ez volt az az ital, aminél nem értjük, ki az, aki ténylegesen szívesen fogyasztja (nálunk Csilla volt az.) Hiába cukormentes, nagyon édes és fojtogató az íze, ráadásul ciánkék színe miatt sem feltételezünk róla túl sok jót.

5. Pop Tarts

Az amerikaiak híres édességét előszeretettel csomagolják a gyerekeknek reggelire vagy uzsonnára. Számtalan ízesítéssel kapható ma már nem csak külföldön, de a hazai kulináris boltokban is, íze viszont a legtöbbünket semmire sem emlékeztette. Nem túl édes, nem is karakteres, ráadásul még megpirítva sem lesz jobb. Az amerikaiak falják, minket viszont kicsit sem varázsolt el.

6. Twinkies

Számtalan amerikai filmben feltűnt már az egyik legrégebbi előrecsomagolt sütemény, a Twinkies, melyből mi egy banános-vaníliás változatot próbáltunk ki. Nekünk hatalmas csalódás volt, a sütemény nagyon tömény és édes volt, piskótájának színéről és állagáról inkább jutott eszünkbe egy szivacs, mint egy süti. Bátran állítjuk, hogy mindenki nagyon szomorú volt, hiszen ettől az ikonikus édességtől vártuk a legtöbbet.

7. Mountain Dew Cherry

A klasszikus, itthon is régóta ismert üdítő cseresznyés változata kellemesebb meglepetés volt a kóstolók körében, az ital illatának és ízének kombinációja egészen érdekes élményt adott. Az ital nem túl édes, üdítőnek viszont semmiképpen nem mondanánk, ugyanis csak még szomjasabbak lettünk tőle.

8. Marshmallow Fluff

Ez a tömény, hófehér krém volt a legrettegettebb tétel mindannyiunk számára. A pillecukorból készült massza tömény, rendkívül édes és fojtogató, még egy kanállal is alig tudtunk belőle enni, amihez pedig hozzáér, arról nem lehet levakarni a ragacsos cuccot. A krém állagra olyan, mint a tubusos tempera vagy mint egy fugázó massza. Külön érdekesség, hogy az amerikaiak eredetileg kenyérre kenve eszik ezt az édes borzalmat sós mogyoróvajjal! Csak egy kérdésünk maradt: HOGYAN?

Összességében nem volt rossz élmény a teszt, viszont az biztos, hogy nem tudnánk minden nap ilyen furcsaságokat enni (kivételt képez ez alól a Reese's). Ezek az ízfokozókkal és cukorral teli édességek nem a mi szájízünkre lettek kitalálva, bár ha azt nézzük, hogy negyven éve még a mi szüleink is furcsállották például a Coca-Colát, könnyen megeshet, hogy néhány év múlva mi is megszeretjük majd ezeket a "finomságokat". Reméljük, több eszünk lesz.

És ezt a FuriMurit láttad már?

Ha imádod a Harry Potterben felbukkanó édességeket, ezt látnod kell

Címlapról ajánljuk

További cikkek