5 tipp, ami segít bemutatni a külföldi vendégnek a magyar konyhát

Számoljunk le a sztereotípiákkal, csikóbőrös kulaccsal, paprikafüzérekkel és pálinkának árult kétes eredetű likőrökkel. A magyar gasztronómia ennél sokkal, de sokkal több és más, erről pedig jó, ha tudnak a hozzánk érkezők is.

Ugye ismerős az élethelyzet? A család kedves ismerőse, az Erasmus során megismert haver, a többéves külföldi munka alatt sokat segítő barát Magyarországra látogat és veled töltene egy vagy több napot. A programok sorának sem kell klisésnek lennie, ahogy az étkezéseknek sem. Hogyan tudjuk a legügyesebben megmutatni a külföldi látogatónak a magyar gasztronómiát? Szükségeltetik ehhez egy egész vacsoramenü, vagy apró trükkökkel, kreatív ötletekkel is célba érhetünk?

Nyilván érdemes felmérni a látogató igényeit, hogy mire nyitott, és mi az, ami nem igazán érdekli, de mi így mutatjuk meg nekik a magyar gasztronómiát. (Persze azon túl, hogy igyekszünk remek recepteket is bemutatni)


Még több érdekesség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...