Szomorú sors vár erre a Lidl-termékre

Pert nyert a Lidl-lel szemben a Lindt & Spruengli, így a jövőben a Lidl nem árulhat aranyfóliába csomagolt csengettyűs csokinyulat saját márkás termékként.

A Lindt & Spruengli fóliába csomagolt csokoládényulai védelmet élveznek az őket másoló termékekkel szemben – szemlézi a 24.hu a svájci legfelsőbb bíróság döntését, amely egyben elrendelte, hogy a Lidl hagyjon fel az országban hasonló csomagolású húsvéti termékének értékesítésével.

A Lindt legkelendőbb terméke 2000-ben EU-s védjegyet kapott, a svájci prémium csokoládét gyártó cégnek azonban az elmúlt évben több jogi vitája is volt hasonló csomagolású termékek miatt.

A Lidllel szembeni perben a bíróságot meggyőzték a Lindt felmérései, melyek szerint csokoládényuszijai jól ismertek a vásárlók körében, a hasonló Lidl termék azonban megtévesztheti a fogyasztókat még akkor is, ha nem teljesen egyezik a csomagolás.

A Reuters információi szerint a Lidl-nek most meg kell semmisítenie a megmaradt csokoládényuszikat, ez azonban nem jelenti azt, hogy a csokoládénak is meg kell semmisülnie.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek