Most érdemes betárazni az őszi agyvitaminból: óriás kedvezményt ad rá a Lidl

Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal az ősz sztárja: most 30% kedvezménnyel lehet belőle betárazni a Lidlben.

Az utóbbi években nagy népszerűségre tettek szert a szuperélelmiszerek - azonban nem csak egzotikus ételek büszkélkedhetnek ezzel a címkével. Számos, nálunk hétköznapinak számító élelmiszer van, amivel támogathatjuk az egészségünket. Ezek közé tartozik az őszi szezon sztárja, a dió. Ráadásul most érdemes betárazni belőle, mivel a Lidlben most jelentős kedvezménnyel lehet beszerezni az ómega-3 tartalma miatt agyvitaminnak is kiváló diót

Dió egy kék tálban, amit egy nő fog
30% kedvezménnyel adja a diót a Lidl

Igaz, hogy szuperegészséges, de igencsak borsos az ára a diónak, és évről évre egyre drágul. Ezért is jó hír, hogy a Lidl-ben november 6. és 12. között az Alesto márkájú kaliforniai dióbél 200 grammos csomagja 1499 Ft helyett 999 Ft.  

Akciós dió a Lidl-ben
30% kedvezménnyel adja a diót a Lidl
Akciós-újság

Miért egészséges a dió? 

A dió minden más diófélénél gazdagabb többszörösen telítetlen zsírsavakban. A legbőségesebben az ómega-6 zsírsav, az úgynevezett linolsav található meg benne. Emellett ez az egyetlen dióféle, amely tartalmazza a kiemelkedően egészséges ómega-3 zsírsavat, az alfa-linolénsavat (ALA). 

Az ALA különösen jótékony a szív egészsége szempontjából, továbbá segít csökkenteni a gyulladásokat és javítani a vérzsírok összetételét. Ráadásul az ALA az EPA és DHA hosszú láncú ómega-3 zsírsavak előanyaga, amik számos jótékony egészségügyi hatással hozhatók összefüggésbe. 

Ezen felül számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, így rezet, folsavat, foszfort, B6-vitamint, mangánt és E-vitamint, és kiemelkedő antioxidáns-forrás.  

30 gramm dió tápanyagtartalma: 

Kalória: 185 
Víz: 4% 
Fehérje: 4,3 gramm 
Szénhidrát: 3,9 gramm 
Cukor: 0,7 gramm 
Rost: 1,9 gramm 
Zsír: 18,5 gramm 

Hogyan támogatja a dió az egészséget? 

  • Szív egészsége: számos tanulmány kimutatta, hogy a dió fogyasztása a csökkentheti a szívbetegségek kockázati tényezőit: így csökkenti az LDL (rossz) koleszterinszintet, valamint a gyulladást, javítja az erek működését, ezáltal csökkentve az artériákban a plakkok felhalmozódásának kockázatát.  
  • Rák megelőzése: a dió számos olyan bioaktív összetevőt tartalmaz, amelyek rákellenes tulajdonságokkal rendelkezhetnek, többek között: fitoszterolok gamma-tokoferol, ómega-3 zsírsavak, ellaginsav és rokon vegyületei, továbbá különféle antioxidáns polifenolok. 
  • Agyi egészség: számos tanulmány rámutatott arra, hogy a diófélék fogyasztása javíthatja az agy működését. Ezenkívül azt is kimutatták, hogy a dió segíthet a depresszió és az életkorral járó agyi funkciók hanyatlásának kezelésében. 
  • Bélműködés támogatása: a belekben található baktériumok és mikrobák szintén elengedhetetlenek az egészséghez. Kutatások kimutatták, hogy a dió javíthatja a bél egészségét. Egy klinikai vizsgálatban azok a felnőttek, akik minden nap diót ettek, egészségesebb bélbaktériumokkal rendelkeztek.

További akciókért látogass el az Akciós-Újság.hu oldalára!

Forrásunk volt. 

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...