Legjobb szállodakonyhák a Gellértben

Két napon keresztül öt szálloda közös éttermet nyit a Gellértben. A Márton-napi ötfogásos menüsorukhoz kiváló magyar borászatok kínálják legjobb boraikat. (x)

Borfesztivál

Négy, a konyhájáról elhíresült vidéki szálloda és a házigazda Gellért Söröző kiváló séfje kínál – egyedülálló összefogással – egy Márton-napi ötfogásos menüsort a Gellért Márton-napi Borfesztiválján, november 7-én és 8-án. A három napos rendezvény két fesztiválnapján - egymást váltva - majd’ száz hazai borászat is bemutatkozik. Kedvcsinálónak itt egy kis „libafilm”:

Bemutatkozó szállodák

A Villa Medici étterem az első veszprémi étterem, amely kivívta magának a jogot, hogy ott legyen Európa legjobbjai között. 2010-ben tagja lett a patinás gasztronómiai szervezetnek, a Chaine des Rotisseurs-nek. 2012-ben a Gault&Millau Étteremkalauz 1 sapkával értékelte az étteremben folyó magas színvonalú szakmai munkát. Amrein Csaba egyike a legtehetségesebb ifjú magyar gasztronómiai szakembereknek. Ars poetica-ja: a magyar konyhaművészet tradícióinak továbbvitele és ötvözése a meghatározó nemzetközi gasztronómiai trendekkel.

Tokaj-Hegyalja egyetlen ötcsillagos szállodájaként az Andrássy Rezidencia Wine & Spa szálloda kiemelkedően magas minőségű színvonalon kínálja a wellness, spa és gasztronómia legjavát. Tarcalon, gyönyörű rusztikus környezetben az Andrássy család patinás egykori rezidenciájában, Tokaj-Hegyalja egyik legjobb éttermével.

Bonne Chance Restaurant and Hotel közvetlenül egy több száz hektáros erdő szélén fekszik a civilizáció peremén, alig negyedórára az M7-es autópályától. A zalai hotel egy valódi kis rejtekhely az erdő szélén, kedvezve a pihenésnek vagy épp az erdei kalandozásnak. A hotel zalai gasztronómiai különlegességeit felvonultató díjnyertes konyhája bemutatkozott a világ egyik legrangosabb étteremértékelő kiadványában, a Gault & Millauban, ezzel felrajzolva Bázakerettyét a világ gasztronómiai térképére. Kreatív séfjük, Várvizi Péter szakértelmének köszönhetően az étterem az elmúlt két évben a TOP éttermek közé került. A Sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostor a korok szimbiózisa: 18. századi környezet, 21. századi technológia, 22. századi táplálkozásfilozófia. A kolostorban a szállóvendégek, a speciális táplálkozási és elvonulási programokra érkezők és az a la carte vendégek ellátására önálló konyha és étterem működik. Az egészséges és kifinomult táplálkozás hívei az egykori refektórium 18. század eleji freskóinak és stukkóinak lenyűgöző hátterében költhetik el 21. századi technológiával készülő „modern szerzetesi eledelüket”, amiből ezúttal a Gellértben is ízelítőt kapunk.

És természetesen jelen lesz a házigazda, a Gellért Söröző & Brasserie, s annak séfje, Frideczky András. A majd 100 éves patinás szálló konyhájában a hagyomány és a modern gasztronómia kettőssége uralkodik: régi ízek új technológiával és új textúrákkal. A fiatal és kreatív Frideczky András több olyan neves étteremben dolgozott már, mint a Cyrano, az U26 és a Baldaszti’s. Gasztrotörténeti érdekesség, hogy a szállodában két desszertkülönlegesség is híressé vált, az egyik a száraz gyümölcsökben bővelkedő Posztobányi Puding (Gellért puding), valamint a gazdag csokoládékrémmel töltött Gellért tekercs. Ez utóbbi titkos receptjét már sokan próbálták utánozni, de az igazi még mindig csak a szállodában kóstolható meg.

Ezeket olvastad már?

A Márton-napok péntekjén és szombatján mintegy száz hazai borászat vonul fel legjobb boraival úgy, hogy szombaton nem futhatunk bele olyan pincészet kínálatába, amit már pénteken megkóstoltunk. Pénteken a Bor és Piac által válogatott kiállítók jelennek meg, míg szombatra a Bortársaság hívta meg válogatott borászait. (x)

Még több információ a rendezvényről itt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek