4 sajtféle, melyet a laktózérzékenyek is fogyaszthatnak

Szerencsére vannak olyan tejtermékek, melyeknek laktóztartalma csökken a feldolgozás alatt, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják őket.

laktózérzékenység egy felszívódási zavar, amely a tejcukor lebontásához szükséges laktázenzim hiánya miatt alakul ki. A probléma a leggyakrabban puffadással és hasmenéssel jár, a panaszok pedig a tejtermékek és egyéb laktóztartalmú ételek fogyasztása után lépnek fel – olvasható a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) közelmúltbeli Facebook-posztjában.

Ezeket a sajtokat laktózérzékenyek is fogyaszthatják

A posztban a szakértők kitérnek arra is, hogy a laktózérzékenység nem táplálékallergia, hiszen ebben az esetben nem az immunrendszer túlérzékenységéről van szó.

Bár már vannak olyan termékek, melyekből mesterséges úton kivonják a laktózt, érdemes tisztában lenni azzal, hogy léteznek olyan tejtermékek is, amelyeknek laktóztartalma a feldolgozás során csökken, így némely sajtok akár teljesen laktózmentessé válhatnak.

Ilyen például a trappista, a gouda, a cheddar és a feta.

Ezt már csak azért is érdemes lehet megjegyezni az érintetteknek, mert a természetesen tejcukormentes termékeken nem fontos feltüntetni a „laktózmentes” feliratot.

Forrásunk volt.


Még több a laktózérzékenységről:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...