Könyvajánló: Ünnepi étkek

Minden házigazda azt szeretné, hogy a megrendezett parti, a családi, ünnepi összejövetel vagy egy meghitt, kettesben elköltött vacsora is emlékezetes legyen. A sikerhez hozzájárulnak – a finom ételeken kívül – az előkészületek is, vagyis a bevásárlás, az alkalomnak megfelelő menü és a hozzá passzoló borok, a teríték, az asztaldíszek kiválasztása.

A kötet a különböző helyszínekhez és évszakokhoz illő ételsorok elkészítésén kívül az alaprecepteket is ismerteti (alaplevek húsokból, kenyérsütés, alaptészta), de a húsok sütésének, szeletelésének fortélyai sem maradnak titokban, és szójegyzék segít az alapanyagok ismertetésében.

A közelgő karácsonyi és szilveszteri ajánlatból néhány, ízelítőül: hagymás lepény, endíviasaláta édesköménnyel és dióval, borsos-mustáros marhasült, csőben sült burgonya zsályával, almatorta konyakos tejszínhabbal és sárgabaracköntettel, kacsamáj almás-gyömbéres vajjal, provence-i halászlé, rizskrokett.

Gondolatban lehet ízlelgetni a finomságokat, a Geopen Kiadó könyvét pedig biztosan sokan szívesen látnák az ajándékok között a karácsonyfa alatt.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...