Könyvajánló: Ünnepi étkek

Minden házigazda azt szeretné, hogy a megrendezett parti, a családi, ünnepi összejövetel vagy egy meghitt, kettesben elköltött vacsora is emlékezetes legyen. A sikerhez hozzájárulnak – a finom ételeken kívül – az előkészületek is, vagyis a bevásárlás, az alkalomnak megfelelő menü és a hozzá passzoló borok, a teríték, az asztaldíszek kiválasztása.

A kötet a különböző helyszínekhez és évszakokhoz illő ételsorok elkészítésén kívül az alaprecepteket is ismerteti (alaplevek húsokból, kenyérsütés, alaptészta), de a húsok sütésének, szeletelésének fortélyai sem maradnak titokban, és szójegyzék segít az alapanyagok ismertetésében.

A közelgő karácsonyi és szilveszteri ajánlatból néhány, ízelítőül: hagymás lepény, endíviasaláta édesköménnyel és dióval, borsos-mustáros marhasült, csőben sült burgonya zsályával, almatorta konyakos tejszínhabbal és sárgabaracköntettel, kacsamáj almás-gyömbéres vajjal, provence-i halászlé, rizskrokett.

Gondolatban lehet ízlelgetni a finomságokat, a Geopen Kiadó könyvét pedig biztosan sokan szívesen látnák az ajándékok között a karácsonyfa alatt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek