Könyvajánló: Ünnepi étkek

Minden házigazda azt szeretné, hogy a megrendezett parti, a családi, ünnepi összejövetel vagy egy meghitt, kettesben elköltött vacsora is emlékezetes legyen. A sikerhez hozzájárulnak – a finom ételeken kívül – az előkészületek is, vagyis a bevásárlás, az alkalomnak megfelelő menü és a hozzá passzoló borok, a teríték, az asztaldíszek kiválasztása.

A kötet a különböző helyszínekhez és évszakokhoz illő ételsorok elkészítésén kívül az alaprecepteket is ismerteti (alaplevek húsokból, kenyérsütés, alaptészta), de a húsok sütésének, szeletelésének fortélyai sem maradnak titokban, és szójegyzék segít az alapanyagok ismertetésében.

A közelgő karácsonyi és szilveszteri ajánlatból néhány, ízelítőül: hagymás lepény, endíviasaláta édesköménnyel és dióval, borsos-mustáros marhasült, csőben sült burgonya zsályával, almatorta konyakos tejszínhabbal és sárgabaracköntettel, kacsamáj almás-gyömbéres vajjal, provence-i halászlé, rizskrokett.

Gondolatban lehet ízlelgetni a finomságokat, a Geopen Kiadó könyvét pedig biztosan sokan szívesen látnák az ajándékok között a karácsonyfa alatt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek