Megtisztítja a konyha egyik legmocskosabb pontját: ez az olcsó módszer mindig beválik

Sokan nem tudják, de a konyha legfertőzőbb pontja nem más, mint a mosogatószivacs: szerencsére egy olcsó alapanyag segítségével nemcsak fertőtleníteni tudjuk, de a használati idejét is meghosszabbíthatjuk.

A folyamatos mosogatástól a tányérjaink, edényeink ugyan tiszták lesznek, azonban a takarításhoz használt mosogatószivacs ezt igencsak megsínyli. A szennyeződések mellett a folyamatos nedves állapot miatt is különösen hajlamos penészedésre, illetve baktériumok is könnyen megtelepedhetnek a szivacs belsejében. Azonban, ha az alábbi könnyű és olcsó praktikát bevetjük, nagyban meghosszabbíthatjuk a mosogatószivacs használhatóságának idejét.

Női kéz szivaccsal mosogat
Megtisztítja a konyha egyik legmocskosabb pontját

Egy gyors sóoldatos áztatás lesz segítségünkre mindebben: ezzel egyszerűen fertőtleníthetjük a szivacsunkat.

A só azért kiváló választás, mivel vízelvonó hatása révén kiszív minden nedvességet a szivacs belsejéből, ezzel megszüntetve azt a nedves környezetet, amely a baktériumok és gombák táptalaja. A zsírral is felveszi a harcot, amelynek következménye egy tovább használható, zsíros szennyeződések ellen hatékonyabban bevethető szivacs.

Mindezek mellett fertőtlenít és szagtalanít is a sóoldat: lássuk, hogyan vethetjük be a konyhában!

  1. Töltsünk meg egy tálat vagy edényt meleg vízzel, majd adjunk hozzá 70 gramm sót.
  2. Keverjük el, majd engedjük bele a szivacsunkat.
  3. Hagyjuk minimum 2 órán keresztül ázni. Akár egy egész éjszakáig is pihentethetjük.
  4. Mossuk át, csavarjuk ki alaposan és hagyjuk teljesen megszáradni.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...