Ki mondta, hogy a kávét csak inni lehet?

Kávéval készültek a különleges fogások a Bocuse d’Or hivatalos kávépartnerének „műhelyében”, a Nespresso Atelieren.

Az Atelier francia szó jelentése műhely. A Nespresso Atelier elnevezésű rendezvény pedig valóban egy olyan műhelyt teremtett, ahol hat neves gasztronómiai szakember mutathatta be a közönségnek, mit eredményez a magas gasztronómia és a minőségi kávé találkozása. Mindebben pedig a Nespresso a Bocuse d’Or Budapesten tartott európai döntőjét felvezetendő, a verseny hivatalos kávépartnerként és a hazai Bocuse d’Or Akadémia arany fokozatú támogatójaként vállalt szerepet.

Segal Viktor, a hazai kulináris élet kikerülhetetlen alakja olyan társakat választott maga mellé, akikkel valóban maradandó élményt nyújthattak a Nespresso Atelier-n megjelent vendégeknek. A három különleges kávépillanat – brunch, ebéd, illetve vacsora – köré szervezett rendezvény bebizonyította, hogy a legjobb minőségű kávét nem csak az unalomig ismert tiramisu elkészítésekor lehet használni, hanem akár a legkülönlegesebb fogások esetén is.

„A kávé nagyon régóta fontos részét képezi a gasztronómiának – mondta el Segal Viktor. – Azt viszont kevesebben gondolják, hogy a kávé nem csak pohárban, esetleg egy-egy desszert részeként kerülhet az asztalra. Nagyon érdekes ízeket csalhatunk elő az ételből, ha a kávéra, mint fűszerre gondolunk. A Nespresso is rávilágít arra hogy egy-egy kávé között milyen különbségek vannak, a származási hely, a pörkölés és sok más hasonló ismérv alapján. Mi is a kávépárosítás eredményezte érdekes ízekkel játszottunk a mostani eseményen.”

A Nespresso Atelier csapatát Segal Viktor mellett két séf, egy cukrász, egy sommelier és egy barista alkotta. Séfként csatlakozott Volenter István, a Bocuse d’Or magyar döntőjének 3. Helyezettje és Tivadar György, a Búsuló Juhász étterem konyhafőnöke. A különleges édességekért Somlyódy-Gerő Eszter, a „Sütizz” cukrásza felelt. A fogásokhoz a borokat Csorba Gábor, a Bortársaság egyik vezetője párosította, a különleges kávékoktélokat pedig Tóth Sándor, magyar bajnok barista kínálta a vendégeknek.

A rendezvény különlegességeként a vendégek aktív részesei lehettek az ételek és italok elkészítésének, így a receptek mellett szakértő tanácsokat kaphattak, és elsajátíthatták a mesterszakácsok trükkjeit is.

„A Bocuse d’Or a tökéletes minőségről és harmóniáról szól. A Nespresso számára is ugyanezek az értékek a legfontosabbak – mondta az eseményen Szeles Dóra a Nespresso magyarországi marketing managere. – A Nespresso Atelier rendezvénnyel pedig azt akartuk megmutatni, hogy a kávé száz és száz szállal kötődik a gasztronómiához. Szerencsére egyre többen veszik észre ezt, nekik szeretné a Nespresso a tökéletes otthoni kávézás élményét nyújtani.”

További információkért kérjük, látogasson el a www.nespresso.com/atelierbudapest weboldalra.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek