2 tészta, 1 eset: spagettipalacsinta

Szeretik a gyerekek a palacsintát? Igen! És a főtt tésztát? Igen! És a kettő kombinációját? Reméljük, igen, készíts nekik spagettipalacsintát!

{node=141930}

Most egy olyan kreáció következik a Nagyszülők és unokák című kötetből, amely méltán kerülhet be a családi kedvencek közé. Ez a könnyen, gyorsan elkészíthető étel összeköti a gyerekek spagetti- és palacsintaimádatát.

A palacsinta dobogós helyéhez kétség nem férhet, de ugye ismerősnek tűnik az ilyesféle párbeszéd is unokánkkal: „Mit kérsz vacsorára?” A válasz: „tejfölös tésztát” vagy „sajtos-tejfölös tésztát”. Én legalábbis úgy tapasztaltam, hogy van egy korszak a gyerekek életében, amikor tésztát esznek tésztával. És amikor már magam is unom sokadszorra elkészíteni a „rendelésüket”, akkor bevetem az ötletet, hogy mi lenne, ha inkább spagettipalacsintát sütnék. Többnyire lelkesen fogadják, én meg örülök, hogy ha már ragaszkodnak a tésztához, mégis kicsit változatosabban, némi furfanggal színesítsem a menüt.

Mari nagyi tippje

Ha esetleg megmaradt valamennyi főtt tésztánk, annak felhasználására is kitűnő ez a recept.

Az alapreceptet lehet variálni, nem kötelező sonkával készíteni, a snidlingen kívül – vagy helyette – mehet bele rozmaring, esetleg bazsalikom is (mindkettővel finom), a borsot borsikafűvel válthatjuk ki. A végén pedig a tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal.

Persze nemcsak gyerekbarát fogás a spagettipalacsinta, hiszen amikor először készítettem, a szülők is megkóstolták, így aztán azonnal hozzáláthattam a következő adag sütéséhez.

Mari nagyi

Címlapról ajánljuk

További cikkek