Készíts szivárványhalas tortát a gyerekeknek!

Vidám, látványos, finom, és olyan végtelenül egyszerű elkészíteni, hogy annak is nyugodt szívvel ajánljuk, aki még életében nem sütött tortát.

"Formatorta". Így, idézőjelben, és nem csak azért, mert nem éppen egy marcipánból kifaragott összeölelkező Elsa-Anna figura cukorból készült hógömb-burokban, hanem mert az elkészítése is sokkal egyszerűbb, mint egy tisztességes formatortáé.

A torta receptjéért kattints a képre!

Szóval nevezzük inkább csak tortának, de annak egészen formás. Nem kell hozzá más, csak egy jóféle piskóta, némi színes cukor, és lekvár vagy csoki kötőanyagnak. A szájhoz kivágott részt a farokhoz illesztjük, és már meg is van a pacman típusú halacska.

A torta receptjéért kattints a képre!

Én a cukrokat még a lap lekenése előtt rápróbáltam a piskótára, mert rámtört a vasárnap esti pánikhangulat, hogy kevés lesz a nyersanyag és már nincs honnan beszereznem, de meglepő módon egész keveset emésztett fel a halacska. A színes cukorkák a gumicukorral együtt a gyerekek táplálkozási tiltólistáján szerepelnek nálam (illetve csak szerepelnének, ha volna olyanom), de azért néha lehet kivételt tenni.

A torta receptjéért kattints a képre!

Így még nagyobb is az öröm a csupa cukor-pikkelyes torta láttán. Valószínűleg ilyen kevés erőfeszítéssel és időráfordítással (1 óra, mosogatással) még nem sikerült ekkora gasztronómiai sikert aratnom a gyerekek körében. Leszámítva persze az üres, kifőtt tésztát. Azzal nem lehet versenyezni.

És ezt olvastad már?

Bundás melegszendvics a '30-as évekből

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.