Készíts szivárványhalas tortát a gyerekeknek!

Vidám, látványos, finom, és olyan végtelenül egyszerű elkészíteni, hogy annak is nyugodt szívvel ajánljuk, aki még életében nem sütött tortát.

"Formatorta". Így, idézőjelben, és nem csak azért, mert nem éppen egy marcipánból kifaragott összeölelkező Elsa-Anna figura cukorból készült hógömb-burokban, hanem mert az elkészítése is sokkal egyszerűbb, mint egy tisztességes formatortáé.

A torta receptjéért kattints a képre!

Szóval nevezzük inkább csak tortának, de annak egészen formás. Nem kell hozzá más, csak egy jóféle piskóta, némi színes cukor, és lekvár vagy csoki kötőanyagnak. A szájhoz kivágott részt a farokhoz illesztjük, és már meg is van a pacman típusú halacska.

A torta receptjéért kattints a képre!

Én a cukrokat még a lap lekenése előtt rápróbáltam a piskótára, mert rámtört a vasárnap esti pánikhangulat, hogy kevés lesz a nyersanyag és már nincs honnan beszereznem, de meglepő módon egész keveset emésztett fel a halacska. A színes cukorkák a gumicukorral együtt a gyerekek táplálkozási tiltólistáján szerepelnek nálam (illetve csak szerepelnének, ha volna olyanom), de azért néha lehet kivételt tenni.

A torta receptjéért kattints a képre!

Így még nagyobb is az öröm a csupa cukor-pikkelyes torta láttán. Valószínűleg ilyen kevés erőfeszítéssel és időráfordítással (1 óra, mosogatással) még nem sikerült ekkora gasztronómiai sikert aratnom a gyerekek körében. Leszámítva persze az üres, kifőtt tésztát. Azzal nem lehet versenyezni.

És ezt olvastad már?

Bundás melegszendvics a '30-as évekből

Címlapról ajánljuk

További cikkek