Kérsz cápát az italodba?

Nem? Esetleg hableányt, űrhajóst vagy Dávid szobrot? Egy japán italcég ugyanis egy sor egyedi jégszobrot készíttetett – talán nem meglepő, hogy mivel... naná, hogy 3D-vel!

A japán Suntory italgyártó céget 1899-ben alapították. A múlt században sokat finomítottak már bevált receptjeiken, így számos klasszikus teájuk, üdítőjük és szeszes italuk megújult. Annak ellenére, hogy elkötelezettek a hagyományos kutatás és fejlesztés terén, a cég előnyben részesíti a high-tech technikákat is – együttműködő partnerükkel, a TBWA Hakuhodo marketing céggel karöltve kiemelten fontosnak tartják, hogy haladjanak a korral."Ma már3D-s tárgyak, 3D-nyomtatók és 3D filmek vannak mindenütt, de egyik sem tűnik igazán hasznosnak" - állítja a TBWA kreatív igazgatója, Kazoo Sato.

Mi ezzel vitatkoznánk, mindenestre úgy tűnik, a csokoládé-, tészta- és sütinyomtatás után már jeget is nyomtathatunk! Kérdés persze, hogy vajon mekkora erre az igény, de látványosnak mindenestre látványos – az enyhe giccsfaktorral együtt.

A sorozat minden darabját egy számítógéppel vezérelt vágógép faragja ki hat hüvelyk széles jégtömbökből. A határtalan kreativitásnak hála űrrepülőgéppel, gitárral, a klasszikus japán építészet remekeivel, Michelangelo Dávid-jával vagy akár Abraham Lincolnnal is lehűthetjük italainkat. Hogy miért pont ezekre esett a választás? A Suntory cég saját rajongóit kérte fel, hogy küldjék el ötleteiket, ők pedig rendkívüli erőfeszítéssel megvalósították a kéréseket – még akkor is, ha csak percekig - az olvadás pillatanáig - maradnak láthatóak ezek az apró műalkotások. Még több képet itt találtok!

Ha még ez sem lenne elég, felhívnánk a figyelmet, hogy a NASA épp a 3D-s pizzanyomtatást kutatja! Vajon tényleg minden lehetőséget meg kell ragadni a mai technológia világában?

(via: eater)

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...