![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/lR/78/F23YgoJWpQLG3IgrdP2LMkOh9AnlVXsvIIZGeR30.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=23edd4a86cf4af8e4758dacf025bd52d)
A japán Suntory italgyártó céget 1899-ben alapították. A múlt században sokat finomítottak már bevált receptjeiken, így számos klasszikus teájuk, üdítőjük és szeszes italuk megújult. Annak ellenére, hogy elkötelezettek a hagyományos kutatás és fejlesztés terén, a cég előnyben részesíti a high-tech technikákat is – együttműködő partnerükkel, a TBWA Hakuhodo marketing céggel karöltve kiemelten fontosnak tartják, hogy haladjanak a korral."Ma már3D-s tárgyak, 3D-nyomtatók és 3D filmek vannak mindenütt, de egyik sem tűnik igazán hasznosnak" - állítja a TBWA kreatív igazgatója, Kazoo Sato.
Mi ezzel vitatkoznánk, mindenestre úgy tűnik, a csokoládé-, tészta- és sütinyomtatás után már jeget is nyomtathatunk! Kérdés persze, hogy vajon mekkora erre az igény, de látványosnak mindenestre látványos – az enyhe giccsfaktorral együtt.
A sorozat minden darabját egy számítógéppel vezérelt vágógép faragja ki hat hüvelyk széles jégtömbökből. A határtalan kreativitásnak hála űrrepülőgéppel, gitárral, a klasszikus japán építészet remekeivel, Michelangelo Dávid-jával vagy akár Abraham Lincolnnal is lehűthetjük italainkat. Hogy miért pont ezekre esett a választás? A Suntory cég saját rajongóit kérte fel, hogy küldjék el ötleteiket, ők pedig rendkívüli erőfeszítéssel megvalósították a kéréseket – még akkor is, ha csak percekig - az olvadás pillatanáig - maradnak láthatóak ezek az apró műalkotások. Még több képet itt találtok!
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/ry/YW/RBFuLj9lpzylJe16rioqNDBHGrhFnAJboMdvhdSU.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=9f59ef32eb213fd2605b07172df3fce7)
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/eL/uM/D70zDja4UeRsoSql9c9tnZ0mE6U7f40dlENZCt5Y.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=229939e0504d8a5301f8b84f45105c01)
Ha még ez sem lenne elég, felhívnánk a figyelmet, hogy a NASA épp a 3D-s pizzanyomtatást kutatja! Vajon tényleg minden lehetőséget meg kell ragadni a mai technológia világában?
(via: eater)