Kérsz cápát az italodba?

Nem? Esetleg hableányt, űrhajóst vagy Dávid szobrot? Egy japán italcég ugyanis egy sor egyedi jégszobrot készíttetett – talán nem meglepő, hogy mivel... naná, hogy 3D-vel!

A japán Suntory italgyártó céget 1899-ben alapították. A múlt században sokat finomítottak már bevált receptjeiken, így számos klasszikus teájuk, üdítőjük és szeszes italuk megújult. Annak ellenére, hogy elkötelezettek a hagyományos kutatás és fejlesztés terén, a cég előnyben részesíti a high-tech technikákat is – együttműködő partnerükkel, a TBWA Hakuhodo marketing céggel karöltve kiemelten fontosnak tartják, hogy haladjanak a korral."Ma már3D-s tárgyak, 3D-nyomtatók és 3D filmek vannak mindenütt, de egyik sem tűnik igazán hasznosnak" - állítja a TBWA kreatív igazgatója, Kazoo Sato.

Mi ezzel vitatkoznánk, mindenestre úgy tűnik, a csokoládé-, tészta- és sütinyomtatás után már jeget is nyomtathatunk! Kérdés persze, hogy vajon mekkora erre az igény, de látványosnak mindenestre látványos – az enyhe giccsfaktorral együtt.

A sorozat minden darabját egy számítógéppel vezérelt vágógép faragja ki hat hüvelyk széles jégtömbökből. A határtalan kreativitásnak hála űrrepülőgéppel, gitárral, a klasszikus japán építészet remekeivel, Michelangelo Dávid-jával vagy akár Abraham Lincolnnal is lehűthetjük italainkat. Hogy miért pont ezekre esett a választás? A Suntory cég saját rajongóit kérte fel, hogy küldjék el ötleteiket, ők pedig rendkívüli erőfeszítéssel megvalósították a kéréseket – még akkor is, ha csak percekig - az olvadás pillatanáig - maradnak láthatóak ezek az apró műalkotások. Még több képet itt találtok!

Ha még ez sem lenne elég, felhívnánk a figyelmet, hogy a NASA épp a 3D-s pizzanyomtatást kutatja! Vajon tényleg minden lehetőséget meg kell ragadni a mai technológia világában?

(via: eater)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Leteszteltük az Ichigót, ami a legegészségesebb ázsiai street foodot ígéri...

Vajon hinne nekem bárki, ha azt mondanám, hogy megkaphat egy prémium minőségű, egészséges ázsiai fogást olyan áron, mintha egy körúti gyorsbüfében falatozna? Kevés dolgot ehetünk ma már 2-3 ezer forint között, főleg, ha egy belvárosi étteremről van szó. Egy újhullámos streetfood-hely mégis megugrotta a feladatot: pénztárcabarát módon kínál izgalmas fogásokat, magas színvonalon. Az Ichigóban jártunk, hogy saját magunk teszteljük le: valóban ez a város legegészségesebb (ázsiai) street foodja?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sosem volt ilyen egyszerű a főzés!

Ha unod a fűszerestasakok pakolgatását, nehezen látod át a fűszereket, és szeretnéd letudni a mindennapi főzést bevált receptekkel, akkor ezeket a fűszerkeverékeket számodra alkottuk meg!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.