Hihetetlen, de a kávé még a növényeinknek is jót tesz

Nemcsak minket pörget fel a kávé, de a növényeinket is. Mutatjuk, miért érdemes néha meglocsolnunk vele őket.

Azzal biztosan nem mondunk újdonságot, hogy a kávézacc remek a zöldjeink számára, de arról lehetséges, hogy még nem sokan tudunk, hogy a kávé maga is jó tesz a növényeinknek. Persze ennek is megvannak a maga szabályai, hiszen nem mindegyik növény élvezi a koffeinfürdőt.

Hihetetlen, de a kávé még a növényeinknek is jót tesz

Miért jó a növényeknek?

A kávézacc ugyebár azért nagyon hasznos, mert tele van nitrogénnel, melynek nagy hasznát veszik a növények. A nitrogén a kávéfőzés egyik maradványa, ami a kávéban is megtalálható, így egyáltalán nem elvetemült ötlet, hogy koffeint öntsünk közvetlenül a növényre.

Ezen kívül megtalálható még benne a magnézium és a kálium, melyek sokat hozzátehetnek a virágok egészséges és gyors növekedéséhez. Természetesen fontos kiemelni, hogy csak sima kávét szabad a növényekre önteni, és azt is érdemes egy kis vízzel hígítani.

Hogyan csináld pontosan?

Mindenképpen meg kell várni, amíg a kávé kihűl, majd ugyanannyi vizet kell hozzáadni, mint amennyi kávé a csészénkben van. A legjobb, ha olyan növényeket locsolunk vele, melyek kedvelik a savas talajt, ilyen például az azálea, a ciklámen, a hortenzia, a gardénia, a jácint, az aloe vera, a rózsa és a begónia.

Azt is fontos kiemelni, hogy nem szabad minden alkalommal kávéval ízesített vízzel locsolnunk őket, hiszen így a kelleténél savasabb irányba tolódna a talaj pH-értéke, ami a növények pusztulásához vezethet.

Forrásunk volt.


Még több a növényekről:

Címlapról ajánljuk

További cikkek