Karamell, az őszi jolly joker

Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.

Már az is melegséggel tölti el az ember lelkét, ha csak rágondol, hát még ha meg is ízleli! Én rendszerint tartok otthon egy-egy üveggel ebből a mennyei csemegéből, mert rengeteg desszertet repíthetünk új távlatokba pusztán azzal, hogy meglocsoljuk őket egy kevés karamellszósszal. Palacsintával, almás pitével, vaníliafagyival, de még egy egyszerű muffinnal is bátran párosítható, és garantáltan emeli majd a fényét. Számomra akkor áll össze egy étel, ha ellentétes ízek találkoznak benne, és finoman kiegyenlítik egymást, éppen ezért rajongok a sós karamellért. Nem kell megijedni, csak lágyan érezzük majd a finom pikantériát, ahogy a harmónia szépen kibontakozik a nyelvünkön. Akit még így sem győztem meg, az főzze meg a szószt édesen, tegyen félre egy keveset belőle, és legalább azt próbálja ki sósan. Garantáltan ízleni fog!

Sós karamellás szósz recept

A másik jolly-joker desszert a legnépszerűbb csokoládék világát idézi meg: ropogós zabpehelyréteg, testes karamell és kesernyés étcsokoládé. Szerintem nincs olyan gyerek (vagy éppen felnőtt), aki erre képes lenne nemet mondani! És mindehhez túl sok munka sem szükségeltetik, inkább a türelmünket kell majd próbára tenni, hogy kivárjuk, amíg szép lassan megdermed a hűtőben!

Karamelles-zabpelyhes süti recept

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek