Áraszd el karácsony illattal az otthonod – Csak ez kell hozzá

Mindjárt itt a Karácsony, az ünnepi hangulathoz pedig nemcsak a színes dekorációk és a fényfüzérek, hanem a karácsonyi illatok is hozzátartoznak.

Ki ne szeretné, amikor forraltbor-főzés vagy mézeskalácssütés közben az egész lakást karácsonyi illat árasztja el? Ha nem akarsz minden nap sütni-főzni, vagy drága illatgyertyákat vásárolni, a párologtató edény segít, hogy állandó legyen a karácsonyi illat az otthonodban.

TikTokon imádják ezt a módszert, amivel te is karácsony illatot tudsz varázsolni az otthonodba

Mi az a párologtató edény?

A párologtató edények idén ősszel reneszánszukat élik – legalábbis a TikTokon biztos. Ha nem akarunk folyton gyertyát gyújtani vagy mesterséges illatosítókat használni, a párologtató edények biztonságos és környezetbarát megoldást jelentenek, sőt aromaterápiaként is alkalmazhatók.

Az módszer egyszerű és nagyszerű: különböző gyümölcsöket és fűszereket forralunk fel egy nagy lábos vízben, az elpárolgó folyadék pedig csodás illatokkal fogja elárasztani az otthonunkat. A forró gőz felett akár inhalálhatunk is, ami kiváló módszer a légutak tisztítására.

Így készítsd el saját párologtató edényed

@_forthehome This is the most fragrant simmer pot I’ve made! Definitely a new favorite. The lemon is just👌🏼🍋😍 so good! Ingredients and directions in the comments. 💛 #simmerpot #simmerpotrecipes ♬ Butterflies - Piano Sonata - Tony Anderson

Ha szeretnénk minél környezettudatosabbak lenni, első lépésként gyűjtsük össze a kidobásra ítélt narancs- és citromhéjat, sőt a főzéshez egyszer már felhasznált fahéjrudakat és szegfűszegeket is újra felhasználhatjuk. Egy kis fazékban forraljunk vizet, majd adjuk hozzá a gyümölcsöket és fűszereket. Ha igazi karácsonyi, mézeskalácsos illatot szeretnénk, használjunk narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget, gyömbért, csillagánizst és, ha van kéznél, néhány fenyőhajtást is dobhatunk a fazékba. Felkarikázott narancsot, citromot és almát is hozzáadhatunk, ha gyümölcsösebb illatra vágyunk.

Néhány percig forraljuk a fazék tartalmát, majd kapcsoljuk alacsony fokozatra a tűzhelyet. Ha a folyadék túlságosan elpárologna, adjunk hozzá vizet, majd forraljuk újra a főzetet.

Bár sokan a tűzhelyen tartják a párologtató edényt, biztonságosabb és energiatakarékosabb módja a párologtatásnak, ha a bekapcsolt radiátorra vagy kandallóra, cserépkályhára helyezzük az edényt. 2-3 napig nyugodtan használjuk ugyanazt a párologtatót, a fűszerek és gyümölcsök illata sokáig intenzív marad.

A párologtató edény készítésének nincsenek szabályai. Tedd bele a kedvenc fűszereidet, gyümölcseidet és mostantól mindig kellemes illatok járják majd át az otthonod.

Forrásunk volt.

Szerző: Kremmer Magdi


Még több ünnepi készülődős cikket olvashatsz:

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek