Áraszd el karácsony illattal az otthonod – Csak ez kell hozzá

Mindjárt itt a Karácsony, az ünnepi hangulathoz pedig nemcsak a színes dekorációk és a fényfüzérek, hanem a karácsonyi illatok is hozzátartoznak.

Ki ne szeretné, amikor forraltbor-főzés vagy mézeskalácssütés közben az egész lakást karácsonyi illat árasztja el? Ha nem akarsz minden nap sütni-főzni, vagy drága illatgyertyákat vásárolni, a párologtató edény segít, hogy állandó legyen a karácsonyi illat az otthonodban.

TikTokon imádják ezt a módszert, amivel te is karácsony illatot tudsz varázsolni az otthonodba

Mi az a párologtató edény?

A párologtató edények idén ősszel reneszánszukat élik – legalábbis a TikTokon biztos. Ha nem akarunk folyton gyertyát gyújtani vagy mesterséges illatosítókat használni, a párologtató edények biztonságos és környezetbarát megoldást jelentenek, sőt aromaterápiaként is alkalmazhatók.

Az módszer egyszerű és nagyszerű: különböző gyümölcsöket és fűszereket forralunk fel egy nagy lábos vízben, az elpárolgó folyadék pedig csodás illatokkal fogja elárasztani az otthonunkat. A forró gőz felett akár inhalálhatunk is, ami kiváló módszer a légutak tisztítására.

Így készítsd el saját párologtató edényed

@_forthehome This is the most fragrant simmer pot I’ve made! Definitely a new favorite. The lemon is just👌🏼🍋😍 so good! Ingredients and directions in the comments. 💛 #simmerpot #simmerpotrecipes ♬ Butterflies - Piano Sonata - Tony Anderson

Ha szeretnénk minél környezettudatosabbak lenni, első lépésként gyűjtsük össze a kidobásra ítélt narancs- és citromhéjat, sőt a főzéshez egyszer már felhasznált fahéjrudakat és szegfűszegeket is újra felhasználhatjuk. Egy kis fazékban forraljunk vizet, majd adjuk hozzá a gyümölcsöket és fűszereket. Ha igazi karácsonyi, mézeskalácsos illatot szeretnénk, használjunk narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget, gyömbért, csillagánizst és, ha van kéznél, néhány fenyőhajtást is dobhatunk a fazékba. Felkarikázott narancsot, citromot és almát is hozzáadhatunk, ha gyümölcsösebb illatra vágyunk.

Néhány percig forraljuk a fazék tartalmát, majd kapcsoljuk alacsony fokozatra a tűzhelyet. Ha a folyadék túlságosan elpárologna, adjunk hozzá vizet, majd forraljuk újra a főzetet.

Bár sokan a tűzhelyen tartják a párologtató edényt, biztonságosabb és energiatakarékosabb módja a párologtatásnak, ha a bekapcsolt radiátorra vagy kandallóra, cserépkályhára helyezzük az edényt. 2-3 napig nyugodtan használjuk ugyanazt a párologtatót, a fűszerek és gyümölcsök illata sokáig intenzív marad.

A párologtató edény készítésének nincsenek szabályai. Tedd bele a kedvenc fűszereidet, gyümölcseidet és mostantól mindig kellemes illatok járják majd át az otthonod.

Forrásunk volt.

Szerző: Kremmer Magdi


Még több ünnepi készülődős cikket olvashatsz:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...