Jófogások edénykészlet-vásárláshoz

Most alakítod ki vagy újítod fel a konyhád? Akkor új edénykészletre lesz szükséged! Vásárolj másodkézből! (x)

Edényeket használtan vásárolni? Első hallásra furcsának tűnik. Azonban gondoljunk bele, hányan kapnak ajándékba, akár esküvőjük alkalmából, akár karácsonyra olyan edényeket, amelyekre nincs semmi szükségük. Vadonatújan, eredeti csomagolásban ott kerülgetik őket a lakásban vagy a garázsban. Aztán eljön az idő, amikor megszületik az elhatározás, és túladnak rajta. Na, pont ilyen alkalomra vár az elmés vásárló, és ha egy kicsit ügyes is, potom áron jut hozzá a hőn áhított edénykészlethez. Ez az igazi Jófogás!

Ugyanakkor vannak olyan régi, például rézedények, amelyeket manapság már nem gyártanak. Ilyen típusú termékek után is érdemes keresgélni a használt piacon, interneten. Egy kis szidolozás után varázslatosan újszerűen néznek ki, és olyan minőségben lehet segítségükkel főzni, amit mai társaikkal soha nem tudnánk megtenni. De vajon hogyan, mi alapján keressünk használt edénykészletet az interneten?

Kezdő háztartás

Milyen edényekre van szükség egy kezdő háztartásban? Leginkább egy alapkészletre, melynek tartalma legyen egy-egy: levesesfazék, tésztafőző edény, palacsintasütő, rizsfőző, szószos, valamint egy tejforraló edény. A tejet mindig egy külön edényben forraljuk! A sütéshez első körben valószínűleg elegendő a sütőben található kapcsolódó termék, hétköznapi nevén: a tepsi.

Kiegészítő készlet

Aztán megtörténik az áttörés, belejövünk a sütés-főzésbe, és a már meglévő edények mellé szeretnénk kiegészítő darabokat vásárolni. Ekkor jöhetnek a teflonos edények a kevesebb olajhasználat és a rövidebb sütési idő érdekében. Egy palacsintasütő soha nem elég, legyen kettő belőle, hogy szimultán készíthessük a palacsintát – indulhat a nagyüzemi gyártás. Szükségünk lesz még egy hússütő edényre, ebben zöldséget is tudunk készíteni majd. Hogy párolni is lehessen benne, legyen üvegteteje. Ez minden más edényre vonatkozzon, hiszen kíváncsi természet az ember, szereti látni, mi készül éppen.

Élménykonyha

Ha már szinte minden rendelkezésünkre áll, akkor sincs vége a beszerzésnek! Vegyünk vasból készült wokot, nyissunk Keletre! Bővítsük a cserép- és üvegkészletet jénai tálakkal, römertopf sütővel. Süssünk különböző torta- és szilikonformákban. Cseréljük le a régi műanyag salátástálakat üveg- vagy fémtálakra!

Anyaghasználat

Rozsdamentes acéledényeket vásároljunk! Ahogy korábban írtuk, legyen üvegfedelük. Ami még fontos lehet, az a gőzszelep – ez az egyenletes hőelosztásért felel az edény vastag talpával egyetemben. A vékony talprész melegítésnél eldeformálódhat, így csak egy helyen érintkezik a főzőlappal. A legfontosabb, hogy tűzhelyünknek megfelelő edényeket vásároljunk. Gáz- és indukciós tűzhelyhez más-más edény szükséges. Végül arra figyeljünk, hogy mosogatógépben mosható legyen. Ha még nem is rendelkezünk mosogatógéppel, ez jövőre megváltozhat! (x)

További Jófogásokért kattints ide!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek