Jéggel készülnek a forró hétvégére

Az idei nyár várhatóan legforróbb hétvégéjén több mint 50 kiállító vonultatja fel hűsítő finomságait a balatonfüredi Vitorlás téren és Tagore sétányon. (x)

Hűsítő finomságokkal készülnek Balatonfüreden, hogy a befutóban, a VinCE Balaton borfesztiválon köszöntsék a 45. Kékszalag Laptop.hu Nagydíj indulóit és a Balatonon nyaralókat. A frissítő fehérborok és rozék hűtéséhez már az induláshoz 5000 kg jéggel készülnek a szervezők és szükség szerint gondoskodnak majd az utánpótlásról. Ezenfelül egy 50 négyzetméteres hűtőházat is felépítenek és naponta az első ezer látogató ásványvizet kap ajándékba.

A több száz hajó legénysége, az érdeklődők és fesztiválozók a borok és ínyencségek kóstolása közben a sétány fáinak árnyékában hűsölhetnek, a koncerteket – többek között Harcsa Veronika, a Falusi Mariann és Sárik Péter duó, az Ivan & The Parazol fellépését – a kánikula miatt késő délután és az esti órákban tartják. A szervezők tehát már a helyszín kiválasztásakor és a programok időzítésében is figyelembe vették a legfontosabb szempontokat, fontos azonban, hogy a kánikulában magunk is odafigyeljünk egészségünkre.

A VinCE Balaton borfesztiválon az árválaszték is üdítően széles lesz, egy-egy kiválasztott, hűsítő nyári borukat 200 Ft-os áron kínálják a kiállítók. Az ár–érték bajnok balatoni fehérek, rozé fröccsök és habzóborok végigkóstolásához a vendégek útlevelet és szavazólapot is kapnak, hogy együtt válasszák meg a hétvége slágerborát.

A fesztiválon tudásszomjukat is csillapíthatják a látogatók; bár a VinCE Bár ingyenes kurzusain néhány nap alatt beteltek a jó rozé titkát kereső, vagy épp a balatoni szőlőfajták jellegzetességeit bemutató programok, a szerencsések néhány előadásra még regisztrálhatnak és megtudhatják például, hogyan készült Blaha Lujza kedvenc süteménye. A borimádók másik kedvenc helyszíne várhatóan a Kóstolószalon lesz, ahol egy-egy órára a borvilág olyan egzotikus pontjaira kirándulhatnak a látogatók, mint Törökország, Kína vagy épp Chile. A legnagyobb kalandorok pedig Balaton-barát, elektromos yacht fedélzetén hajózhatnak ki, hogy a szakértő mancsaft tolmácsolásában a vízen száguldva szerezzenek újabb borélményeket a tematikus kurzusokon.

További információért kattints! >>

Még több fesztiválajánlót itt találsz >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek