Játssz és nyerj Sziget-jegyet!

Egy helyes megfejtés, és egy sorsolás választ már csak el attól, hogy te is ott legyél az idei Sziget Fesztiválon. Játssz velünk és nyerj páros belépőt az End Show-ra!

Ma Magyarország, csakúgy mint Európa vagy a nagyvilág, telis-tele van jobbnál jobb fesztiválokkal, ezek közül számos, nagyon hasonló programot kínál, hasonló élményt nyújt” – mondta korábban Gerendai Károly, hozzátéve, hogy az egyre telítettebb piacon az maradhat életképes, amelyik ki tud tűnni valamilyen szempontból az „egyformaságból”. A Sziget idén nagyon belehúzott. Aki korábban szerette a látványos sokszínűségét, most még jobban fogja szeretni, aki viszont évekkel korábban volt csak a Szigeten, idén rá sem fog ismerni. Válaszolj kérdésünkre és legyél ott te is a Sziget fergeteges End Show-ján!

A Sziget már korábban is kitűnt meghökkentő produkciókkal, látványos installációkkal, izgalmas programhelyszínekkel. Elég csak az utcaszínházakat, a Lumináriumot, a Tarrot Labirintust vagy a Cökxpon helyszínt, illetve az egyedi lampionos kivilágítást említeni. Nagy sikernek örvendett a Colosseum, a Hungarikum Falu, a Kelet-európai Vurstli, a Hello Wood és a Medence csoport látványos installációja, nem beszélve a tavalyi hatalmas óriáskerékről, a Sziget Eye-ról. Idén ezek már csak egy kis részei lesznek a nagy egésznek, hisz a vizuális megújulás jegyében lépten-nyomon belebotlunk majd valamilyen színes, nagy, csilli-villi, világító, pörgő-forgó, lenyűgöző látványcsodába. A korábbi helyszínek új köntöst kapnak s a nagyobb színpadok is megújult külsővel várják a nézőket, sőt húsz méterrel nagyobb lesz az óriáskerék is.

Lesz majd Diszkóerdő, ahol 100, spotlámpás megvilágítású, változó színben pulzáló, ledes tükörgömbök teszik varázslatossá az erdőt. A Sziget Fesztiválköztársaság fái mintegy 20 km hosszú karácsonyfaizzó-ruhát kapnak, ez a rész olyan lesz, akár a Champs-Élysées karácsonykor. És akkor még nem beszéltünk az itt-ott felbukkanó installációkról, szobrokról, ismert művészek és lelkes amatőrök látványos, színes és monumentális alkotásairól. Soha ennyi kis utcaszínház nem bukkant még fel a Szigeten, mint idén, lesz, ami megijeszt, de többnyire megnevettet, és ne csodálkozzunk, ha egy kukás mellettünk hirtelen egy tenor áriába kezd. Bemutatkoznak továbbá Budapest legegyedibb romkocsmái és a Duna partján a folyó valaha volt legmenőbb strandját is kialakítják, több mit fél hektárnyi területen.

A Sziget Fesztiválköztársaság minden napja nemzeti ünnep, ahol naponta egy-egy össznépi akció teszi látványosan ünnepivé a helyiek életét. Késő délutánonként, a Nagyszínpad előtti Főtéren a koncertektől átszellemült tömeg naponta más-más élmény részese, aktív résztvevője lesz. A nemzeti ünnepek legnagyobbikán, a Sziget utolsó napján, a Nagyszínpad utolsó koncertidejében pedig részesei lehetünk egy hatalmas, másfél órás End Show-nak, ami az ünnepek ünnepe lesz majd fényjátékkal, lézer show-val, pirotechnikai látványosságokkal.

Na de minden szónál többet ér a kép!

A programokról és további részletekről a Sziget Fesztivál oldalán tájékozódhatsz

Játssz velünk és legyél ott te is a Sziget Fesztiválon!

Válaszolj kérdésünkre augusztus 4-én éjfélig és nyerd meg a páros napijegyet az End Show-ra! A megfejtés beküldésével minden játékos elfogadja a játékszabályzatot és a NoSalty.hu látogatói feltételeit.

A játék megfejtéséhez itt találsz segítséget

Címlapról ajánljuk

Egy főzelék nem akkor rossz, ha liszt van benne, hanem...

Novemberben nyílik Szatmári Feri főzelékbárja, a Hippeace. A hosszabb ideje dédelgetett álom részben közösségi finanszírozással válik valóra: úgy néz ki, hogy a budapestiek osztják Feri több évtizedes szenvedélyét a tartalmas, korszerű zöldségalapú ételek iránt. Ferivel főzelékes ősélményekről, figyelmes vendéglátásról, céklakolbászról és arról beszélgettünk, mettől meddig főzelék a főzelék.

Balázs Barbara

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!