Ilyen hatalmas Yorkshire puddingot még sosem láttál Jamie Olivertől!

Egy régi klasszikus új köntösben Jamie Olivertől, amit akár most karácsonykor is elkészíthetsz szeretteidnek!

Jamie Oliver főzőműsoraival és szakácskönyveivel világszerte  forradalmasította az otthonfőzést, több mint 20 éve nagy kedvence a magyar közönségnek is. Az idei karácsonyi szezon újdonsága a mindig  megújulni képes „pucér szakács”  Egy – Egyserpenyős csodák című kötete. Ezúttal idő- és edénytakarékos receptjeit gyűjtötte össze, amelyekből bátran válogathatunk a hétköznapokon, de akár egy ünnepi menüt is összeállathatunk belőlük. Kedvcsinálóként próbáljátok ki Yorkshire puddingjának receptjét!

HATALMAS YORKSHIRE PUDDING, BRIE SAJT ÉS ROSTON SÜLT SZŐLŐ, ÚJHAGYMA ÉS TÁRKONY

4 adag - előkészítés: 15 perc / sütés: 40 perc

  • 150 g finomliszt
  • 4 nagy méretű tojás
  • 150 ml félzsíros tej
  • 1 csokor újhagyma
  • 320 g különböző színű, mag nélküli szőlő
  • 50 g brie sajt
  • ½ teáskanál dijoni mustár
  • ½ csokor tárkony (10 g)

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra. Löttyints 1 evőkanál olívaolajat egy 25 × 35 cm-es tepsibe, tedd a sütőbe, hogy felhevüljön.
  • Szórd a lisztet egy keverőtálba kis csipet tengeri sóval, üsd hozzá a tojásokat, dolgozd el, majd fokozatosan adagolva keverd bele a tejet és 50 ml vizet, míg sima palacsintatésztát kapsz.
  • Húzd ki a tepsit a sütőből, és öntsd bele a tésztát. Süsd 20 percig – állj ellen a kísértésnek, hogy ezalatt nyitogasd a sütő ajtaját!
  • Közben távolítsd el az újhagymák gyökeres végét, és a hagymaszálakat vagdosd 4 cm hosszú hasábokra. Szemezd le a szőlőt.
  • Szeleteld fel a brie sajtot. Emeld át a hatalmas Yorkshire puddingot a vágódeszkádra, és óvatosan szórd az újhagymákat meg a szőlőszemeket az üres, tűzforró tepsibe. Ízesítsd tengeri sóval és fekete borssal, aztán süsd roston 15 percig, vagy míg megpuhulnak, és kissé megpirulnak. Rakosgasd mindet a kisült tésztára, óvatosan töröld ki a tepsit, majd helyezd bele a megtöltött puddingot.
  • Potyogtasd rá a brie-szeleteket, és told vissza a sütőbe még 5 percre.
  • Keverd össze a dijoni mustárt egy kevés extraszűz olívaolajjal és vörösborecettel, aztán csipkedd le, és forgasd bele a tárkonyleveleket. Közvetlenül tálalás előtt szórd a Yorkshire pudding tetejére!

Receptinspiráció

Fogadd szeretettel az újragondolt, klasszikus, brie sajtos, szőlős szendvicskombót. A roston sütéssel felerősítjük az ízeket, aztán a hatalmas Yorkshire puddingban tálaljuk. Rápakoljuk, feltekerjük, és ehetjük.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek