Ilyen hatalmas Yorkshire puddingot még sosem láttál Jamie Olivertől!

Egy régi klasszikus új köntösben Jamie Olivertől, amit akár most karácsonykor is elkészíthetsz szeretteidnek!

Jamie Oliver főzőműsoraival és szakácskönyveivel világszerte  forradalmasította az otthonfőzést, több mint 20 éve nagy kedvence a magyar közönségnek is. Az idei karácsonyi szezon újdonsága a mindig  megújulni képes „pucér szakács”  Egy – Egyserpenyős csodák című kötete. Ezúttal idő- és edénytakarékos receptjeit gyűjtötte össze, amelyekből bátran válogathatunk a hétköznapokon, de akár egy ünnepi menüt is összeállathatunk belőlük. Kedvcsinálóként próbáljátok ki Yorkshire puddingjának receptjét!

HATALMAS YORKSHIRE PUDDING, BRIE SAJT ÉS ROSTON SÜLT SZŐLŐ, ÚJHAGYMA ÉS TÁRKONY

4 adag - előkészítés: 15 perc / sütés: 40 perc

  • 150 g finomliszt
  • 4 nagy méretű tojás
  • 150 ml félzsíros tej
  • 1 csokor újhagyma
  • 320 g különböző színű, mag nélküli szőlő
  • 50 g brie sajt
  • ½ teáskanál dijoni mustár
  • ½ csokor tárkony (10 g)

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra. Löttyints 1 evőkanál olívaolajat egy 25 × 35 cm-es tepsibe, tedd a sütőbe, hogy felhevüljön.
  • Szórd a lisztet egy keverőtálba kis csipet tengeri sóval, üsd hozzá a tojásokat, dolgozd el, majd fokozatosan adagolva keverd bele a tejet és 50 ml vizet, míg sima palacsintatésztát kapsz.
  • Húzd ki a tepsit a sütőből, és öntsd bele a tésztát. Süsd 20 percig – állj ellen a kísértésnek, hogy ezalatt nyitogasd a sütő ajtaját!
  • Közben távolítsd el az újhagymák gyökeres végét, és a hagymaszálakat vagdosd 4 cm hosszú hasábokra. Szemezd le a szőlőt.
  • Szeleteld fel a brie sajtot. Emeld át a hatalmas Yorkshire puddingot a vágódeszkádra, és óvatosan szórd az újhagymákat meg a szőlőszemeket az üres, tűzforró tepsibe. Ízesítsd tengeri sóval és fekete borssal, aztán süsd roston 15 percig, vagy míg megpuhulnak, és kissé megpirulnak. Rakosgasd mindet a kisült tésztára, óvatosan töröld ki a tepsit, majd helyezd bele a megtöltött puddingot.
  • Potyogtasd rá a brie-szeleteket, és told vissza a sütőbe még 5 percre.
  • Keverd össze a dijoni mustárt egy kevés extraszűz olívaolajjal és vörösborecettel, aztán csipkedd le, és forgasd bele a tárkonyleveleket. Közvetlenül tálalás előtt szórd a Yorkshire pudding tetejére!

Receptinspiráció

Fogadd szeretettel az újragondolt, klasszikus, brie sajtos, szőlős szendvicskombót. A roston sütéssel felerősítjük az ízeket, aztán a hatalmas Yorkshire puddingban tálaljuk. Rápakoljuk, feltekerjük, és ehetjük.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...