Itt minden a sajtokról szól!

Magyar és külföldi kézműves sajtok, kecske-, juh- és tehéntejből készült termékek, valamint sajtkészítő workshop is vár mindenkit - de megrendezik az év sajtja versenyt is!

A budapesti Vajdahunyadvárban megrendezésre kerülő ingyenes III. Belvárosi Sajtfesztiválon a látogatók bemutatókon sajátíthatják el a sajtkészítés fortélyait és mozzanatait, hazai és nemzetközi - egyebek mellett lengyel, cseh, francia, olasz - sajtokat kóstolhatnak, emellett szavazhatnak az év legjobb sajtjára is.

A háromnapos fesztiválon a nagy borrégiók képviselőinek borait, valamint kézműves söröket és pálinkákat is kínálnak a sajtok mellé.

A kóstolók és bemutatók mellett néptánc- és népzenei produkciókkal, valamint gyerekprogramokkal, interaktív játszóházzal és kalandparkkal is készülnek a szervezők. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum az állandó és időszaki tárlatok mellett toronytúrára invitálja a közönséget, a Kaputoronyhoz kapcsolódó Ostromfolyosón mini fotókiállítás látható. Vasárnap a nemzetközi növénynap részeként rendezik meg a Liget-sétát, amely 10 órakor indul az Anonymus szobortól.

A rendezvényen a többi között kecskesajtokat, juhsajtokat és tehéntejből készült termékeket is felvonultatnak, a látogatók beszélgethetnek a sajtkészítőkkel, valamint bepillanthatnak a sajt- és vajkészítés kulisszatitkaiba is.

A péntektől vasárnapig ingyenesen látogatható Sajtfesztivál célja többek között, hogy a hazai sajtfogyasztás növekedjen, és egyre magasabb legyen a sajtok minősége.

(via MTI)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...