Itt minden a sajtokról szól!

Magyar és külföldi kézműves sajtok, kecske-, juh- és tehéntejből készült termékek, valamint sajtkészítő workshop is vár mindenkit - de megrendezik az év sajtja versenyt is!

A budapesti Vajdahunyadvárban megrendezésre kerülő ingyenes III. Belvárosi Sajtfesztiválon a látogatók bemutatókon sajátíthatják el a sajtkészítés fortélyait és mozzanatait, hazai és nemzetközi - egyebek mellett lengyel, cseh, francia, olasz - sajtokat kóstolhatnak, emellett szavazhatnak az év legjobb sajtjára is.

A háromnapos fesztiválon a nagy borrégiók képviselőinek borait, valamint kézműves söröket és pálinkákat is kínálnak a sajtok mellé.

A kóstolók és bemutatók mellett néptánc- és népzenei produkciókkal, valamint gyerekprogramokkal, interaktív játszóházzal és kalandparkkal is készülnek a szervezők. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum az állandó és időszaki tárlatok mellett toronytúrára invitálja a közönséget, a Kaputoronyhoz kapcsolódó Ostromfolyosón mini fotókiállítás látható. Vasárnap a nemzetközi növénynap részeként rendezik meg a Liget-sétát, amely 10 órakor indul az Anonymus szobortól.

A rendezvényen a többi között kecskesajtokat, juhsajtokat és tehéntejből készült termékeket is felvonultatnak, a látogatók beszélgethetnek a sajtkészítőkkel, valamint bepillanthatnak a sajt- és vajkészítés kulisszatitkaiba is.

A péntektől vasárnapig ingyenesen látogatható Sajtfesztivál célja többek között, hogy a hazai sajtfogyasztás növekedjen, és egyre magasabb legyen a sajtok minősége.

(via MTI)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek