Imádjuk a kuglófot!

Ha már régóta tervezed, hogy nem hagyod árván a formádat, rajta, kapd elő és süss a hétvégén egy jó kuglófot! Lesz miből válogatni, egyebek mellett készülj kakaóporral, gyümölcsökkel, és vedd be a konyhát!

A hagyományos, fémből készült formákon kívül ma már lehet kapni szilikon kuglófformákat is, ezek némileg megkönnyíthetik a sütést, hiszen kevésbé tapad le bennük a sütemény. A tésztát általában sütőporral készítjük, ha ragaszkodnál a kelt tésztához, akkor persze maradj az élesztőnél. Mindkettővel finom, légies lesz a végeredmény, de az alapokon túl az ízesítésen is sok múlik. A hagyományos, nagymamaféle kuglófok kakaóval, fahéjjal gyúródnak, aki szereti, tehet bele mazsolát is.

Hagyományos kuglófok receptjei >>

Csokidarabokkal a gyerekek feltétlen elismerésére számíthatsz, de persze a felnőttek is sűrű elismerő szavak közepette kérnek majd repetát. Ha teheted, mindenképpen vajjal dolgozz, déli gyümölcsök héját is belereszelheted a készülő gusztaságba. A kuglóf önmagában is mutatós, ráadásul, ha márványkuglófként állítod össze, a színek összjátékában is gyönyörködhetsz. Jó, ha alacsony hőmérsékleten sütöd, kivétel előtt pedig végezz tűpróbát!

Márványkuglófok receptjeiért kattints >>

További kuglófreceptekért ide kattints >>

Ezek a legjobb őzgerinc-sütik! >>

3 vágykeltő fűszer a forró éjszakákért >>

Cukor nélkül, édesen >>

Legújabb receptek

Égetett cukkinikrémleves

Az önmagában szerény ízű cukkinit fantasztikus és különleges krémlevessé alakíthatjuk, ha turmixolás előtt jó alaposan megkapatjuk a sütőben. Nem kell félni a kozmálástól: épp ez ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.