Imádjuk a kuglófot!

Ha már régóta tervezed, hogy nem hagyod árván a formádat, rajta, kapd elő és süss a hétvégén egy jó kuglófot! Lesz miből válogatni, egyebek mellett készülj kakaóporral, gyümölcsökkel, és vedd be a konyhát!

A hagyományos, fémből készült formákon kívül ma már lehet kapni szilikon kuglófformákat is, ezek némileg megkönnyíthetik a sütést, hiszen kevésbé tapad le bennük a sütemény. A tésztát általában sütőporral készítjük, ha ragaszkodnál a kelt tésztához, akkor persze maradj az élesztőnél. Mindkettővel finom, légies lesz a végeredmény, de az alapokon túl az ízesítésen is sok múlik. A hagyományos, nagymamaféle kuglófok kakaóval, fahéjjal gyúródnak, aki szereti, tehet bele mazsolát is.

Hagyományos kuglófok receptjei >>

Csokidarabokkal a gyerekek feltétlen elismerésére számíthatsz, de persze a felnőttek is sűrű elismerő szavak közepette kérnek majd repetát. Ha teheted, mindenképpen vajjal dolgozz, déli gyümölcsök héját is belereszelheted a készülő gusztaságba. A kuglóf önmagában is mutatós, ráadásul, ha márványkuglófként állítod össze, a színek összjátékában is gyönyörködhetsz. Jó, ha alacsony hőmérsékleten sütöd, kivétel előtt pedig végezz tűpróbát!

Márványkuglófok receptjeiért kattints >>

További kuglófreceptekért ide kattints >>

Ezek a legjobb őzgerinc-sütik! >>

3 vágykeltő fűszer a forró éjszakákért >>

Cukor nélkül, édesen >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek