Imádjuk a kuglófot!

Ha már régóta tervezed, hogy nem hagyod árván a formádat, rajta, kapd elő és süss a hétvégén egy jó kuglófot! Lesz miből válogatni, egyebek mellett készülj kakaóporral, gyümölcsökkel, és vedd be a konyhát!

A hagyományos, fémből készült formákon kívül ma már lehet kapni szilikon kuglófformákat is, ezek némileg megkönnyíthetik a sütést, hiszen kevésbé tapad le bennük a sütemény. A tésztát általában sütőporral készítjük, ha ragaszkodnál a kelt tésztához, akkor persze maradj az élesztőnél. Mindkettővel finom, légies lesz a végeredmény, de az alapokon túl az ízesítésen is sok múlik. A hagyományos, nagymamaféle kuglófok kakaóval, fahéjjal gyúródnak, aki szereti, tehet bele mazsolát is.

Hagyományos kuglófok receptjei >>

Csokidarabokkal a gyerekek feltétlen elismerésére számíthatsz, de persze a felnőttek is sűrű elismerő szavak közepette kérnek majd repetát. Ha teheted, mindenképpen vajjal dolgozz, déli gyümölcsök héját is belereszelheted a készülő gusztaságba. A kuglóf önmagában is mutatós, ráadásul, ha márványkuglófként állítod össze, a színek összjátékában is gyönyörködhetsz. Jó, ha alacsony hőmérsékleten sütöd, kivétel előtt pedig végezz tűpróbát!

Márványkuglófok receptjeiért kattints >>

További kuglófreceptekért ide kattints >>

Ezek a legjobb őzgerinc-sütik! >>

3 vágykeltő fűszer a forró éjszakákért >>

Cukor nélkül, édesen >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek