Ilyen salátával könnyű fogyni!

Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!

Kecskesajtos-céklás bébispenótsaláta recept

Ha az ilyen könnyű lenne… igaz? Már többször említettem, hogy nem vagyok nagy salátarajongó - hacsak nem tésztasalátáról beszélünk, mert az persze jöhet minden mennyiségben, a zöldek azonban nekem túl unalmasak. De sajnos az én fejembe is befurakodott a gondolat, hogy ideje megszabadulni a télen felszedett kilóktól, így elkezdtem kocogni, de ez nem elég - teljes életmódváltozást tervezek.

Ritkán vacsorázom, de most ezeket is lecserélem smoothik-ra és turmixokra. Reggelire jöhetnek a müzliszeletek és joghurtok, na meg a gyümölcsök. De mi van az ebéddel? A tésztát, a krumplit és a rizst most nem kéne erőltetnem, és a húsok rajongója sem vagyok. Tényleg salátát kéne ennem?

Rájöttem, hogy nincs mese, így a napokban beleástam magam egy csomó receptbe, majd miután kellő inspirációt kaptam, elkészítettem a saját – nyugodtan mondhatom – álomsalátámat.

Na, jó talán nem ez a legdiétásabb saláta, ami létezik, de mégiscsak jobb, mintha egy nagy tál pörköltöt kebeleznék be nokedlivel.

Kecskesajtos-céklás bébispenót-saláta

Alig pár hozzávalóból minimális pepecseléssel elkészíthető ez a vitaminbomba: van benne spenót, ami kiváló C-, A-, és B-vitamin-forrás, cékla, aminek jelentős a kálium-, kálcium-, vas-, nátrium-, foszfor- és kén-tartalma, valamint gazdag antioxidáns tulajdonságú, de gazdag A-, B- és C-vitaminban is. Ezek emellett mandula is került a salátámba, ami a telítetlen zsírsavak egyik legjobb forrása, sőt boldogsághormont is termel!

Ha nagyravágyók vagyunk (én például az voltam), spékeljük meg néhány darabka csodálatos, mandulakéregben sült aranybarna kecskesajttal!

Ehhez készítettem még egy kevés öntetet olívaolajból, balzsamecetből és fokhagymából. Ennyi az egész.

Amire ügyelnünk kell

A kecskesajt jóval egészségesebb tehéntejből készült társainál, és kiválóan grillezhető. Legtöbbször hengerként vagy kerek formában árulják, viszont ha grillezni szeretnénk, nagyon fontos szempont, hogy megfelelő állagú sajtot válasszunk. Ha túl fiatal a sajt, akkor nagyon lágy, így másodpercek alatt szétfolyik az edényben. Keressük az érett, kemény sajtokat, és akkor tökéletes lesz a végeredmény!

Kecskesajt

A dekorációt köszönjük a Butlers-nek! A helyszínt a ChefParade biztosította.

Címlapról ajánljuk

További cikkek