Így süss French Toast Grilled Cheese-t!

Az édes francia pirítós receptje igen egyszerű, mégis feldobja a reggelünket egy perc alatt. Főleg, ha az amerikai sajtos melegszendviccsel, a grilled cheese-zel kombinálod!

Ahogy a French toast (francia pirítós) neve is elárulja, nem amerikai, hanem amerikanizált ételről van szó (ami szinte megegyezik az itthon ismert és népszerű bundáskenyérrel), Franciaországban Pain Perdu a neve, és baguette-ből készült eredetileg. Mára közkedvelt reggeli Amerikában, ami szinte minden bisztróban megtalálható, különböző öntetekkel fellocsolva, legfőképp juharsziruppal.

És ha már Amerika, akkor ott az ő reggelijeik nagy klasszikusa, a Grilled Cheese Sandwich, ami valójában egy grillezett sajtos melegszendvics. Pillanatok alatt kész, ráadásul az élmény fokozható, főleg, ha a két népszerű reggeliből összegyúrjuk és kisütjük a French Toast Grilled Cheese-t, ami lehet egy reggeli vagy egy kiadós vacsora is!

Nézd meg, hogy csinálják:

Hozzávalók / 1 adag:

2 szelet vastagabb toastkenyér (vagy maradék kalács, szikkadt kenyér) 2 db tojás 3 ek tej 0,5 kk fahéj 4 szelet bacon (vagy füstölt szalonna) 10 ml juharszirup (vagy méz) 1 cheddar sajt (vagy trappista sajt) 1 ek vaj

Elkészítés:

  1. A baconszeleteket apróra kockázzuk, serpenyőben megpirítjuk, majd meglocsoljuk a juharsziruppal (vagy mézzel), összekeverjük és félretesszük.
  2. A tojásokat a tejjel, fahéjjal (vagy egy csipet porcukorral és szerecsendióval) kissé felverjük.
  3. Egy serpenyőben kevés vajat melegítünk, de csak annyit, mintha palacsintát sütnénk (ha van kontakt grill készülékünk, vaj nélkül is süthetjük rajta)
  4. A kenyerek egyik oldalát megmártjuk a tojásos keverékben, és a forró serpenyőbe tesszük.
  5. A tojásos és nem megsütött felükre sajtot reszelünk, majd szendvicsként összecsukjuk, és kívül is megmártjuk a tojásos keverékben
  6. Ha az egyik fele megsült, megfordítjuk, és azt is megsütjük
  7. Legvégül leöntjük a szalonnás-juharszirupos mártással (porcukorral is megszórhatjuk)

Ez is érdekelhet!

A nu­tel­lás ba­nán­su­shi a nyár új kedvence!

(via BuzzFeed)

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.