Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így nyaralj olcsóbban – az ügyes utas jól spórol

A nyaralás az éves programjaink közül a legfontosabb szerepet tölti be, ezért érdemes tudatosan a legjobb utazási megoldást választani, nézzük melyek ezek! (x)

Egy családi utazásnál, páros nyaralásnál nem lehet csak úgy ripsz-ropsz eldönteni mikor és merre induljunk. Ezt az előzetes információk felkutatása, és egy nagy, közös egyeztetés előzi meg. Nem mindegy ugyanis, hogy  a nyarunk legjelentősebb pár hetét biztonságban, szervezetten vagy állandó aggodalomban töltjük el. Mindannyiunk közös célja a kellemes légkör és a százszázalékos kikapcsolódás.

Olcsó utak, de nem mindenáron

Mindenki a legolcsóbb megoldást keresi, de sajnos ebbe beletörhet a bicskája. Mindannyian hallottuk már az ‘olcsó húsnak híg a leve’ kifejezést, ami az utazási formákra éppen úgy igaz, mint a konyhai alapanyagokra. A túl alacsonyan árazott lehetőségeknél nézzünk utána több fórumon, hogy a kiválasztott program valóban élő ajánlat, és ha valaki már igénybe vette, akor milyen tapasztalatokat osztott meg róla. Másodsorban az ajánlatot adó cégről is informálódjuk.

Repülővel a felhők felett

Félreértés ne essék, nem a repülés az utazás legdrágább módja! Sőt, ha időben foglaljuk le jegyünket egy megbízható ‘fapados’ légitársaságnál, akkor akár ez a költség lehet a legalacsonyabb a nyári utazásunk listájában.

A másik megbízható, és sokak által preferált légi utazási forma az utazási irodáknál lekötött charterjáratok foglalása. Ide előre tervezhetünk, és a repülőjegyünk mellett az iroda más utazási célponton igénybe vehető szálláshelyi szolgáltatásai és programajánlatai közül is választhatunk.

Busszal, hogy mindent lássunk

Ha közeli tengerpartra vagy egy európai városnéző túrára vágyunk, sokkal érdemesebb a buszos utat nézni, ezek közül is a last minute ajánlatok között böngészni. Így kisebb költségvetésű, ámde látványosságokban bővelkedő utazás elébe nézhetünk. A régi beidegződések, miszerint órákig várnunk kell egy jótékony megállóra, már a múlté. Menet közben is rendelkezésünkre áll egy vagy két mellékhelyiség. Az ülések kialakítása, a lábhelyek mérete is kedvezőbb, ezzel a kényelmes utazás további feltételeit teremtik meg. A menetidők az autópályák megépülésével lerövidültek, így a érkezés és indulási időpontok pontosak, számolhatunk velük.

Jutányosan biztonságban

Hogyan tudunk veszélymentesen, mégis kedvező áron nyaralni? Ide a végére még négy lehetőséget hoztunk:

  1. Előfoglalási kedvezmények, vagyis a First Minute, az időben jó előre tervezők segítsége. Aki korán foglal, aranyat lel: széles kínálatból választhatjuk ki a nekünk leginkább megfelelőbb utazási típust, kedvezőbb áron, nincsenek váratlan helyzetek, minden tervszerűen zajlik majd.
  2. Last Minute, azaz az utolsó lehetőségek akciós áron. Ez a spórolási módszer a spontánabb emberek sajátja. Ugyanakkor egy váratlanul felmerült szabadságigény során is a legelső, ami felé fordulhatunk. Egyik nap még a munkában, másnap a tengerparton – ez az élmény feledhetetlen!
  3. Apartman és önellátás: megoldás azoknak, akik szeretik a függetlenséget, és az útjuk során is szívesen főznek. Nincs extra éttermi költség, és kedvezőbben szállhatunk meg, mintha a hotelek magas árazású szobáit kéne megfizetnünk, mert valljuk be, az a két legtetemesebb összeg a végelszámolás során.
  4. Végül álljon itt a körutazások szerelmeseinek a szerencséje: a “többet egyben, olcsóbban” akció előnyei. Nincs szükség további szervezésre, nem lesz plusz felmerülő költség, minden benne van az árban. Ha tehát nincs kedvünk a sok utánajáráshoz, inkább átadnánk magunkat a szervezett, csoportos nyaralás örömeinek, akkor válaszuk az utazás ezen, kedvező formáját.

Keresd meg a neked legmegfelelőbb utazási lehetőséget az Invia utazási iroda szervezésében itt!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!