Így még biztos nem pucoltál narancsot

Valljuk be, a narancspucolás és hámozás nem a legkellemesebb gyümölcstisztítási feladatok közé tartozik. Számos eszköz és trükk létezik már, de mind közül ez lesz a kedvenced!

A narancspucolásban szerintem az első lépés a legrosszabb. Igen, pont az, amikor valahogy egy metszést kell véghez vinned a felbontásra váró gyümölcsön, amit ha egy bontóeszköz híján teszel meg (akár a körmöddel, akár a fogaddal) kényelmetlenül rosszul jársz. Ha nagy nehezen belekerült egy ékelés, akkor még ott a további pucolás, amitől a kezeden folyik végig a narancslé, rosszabb esetben pedig még a közvetlen környezetedet is körbespricceled az amúgy frissítően finom gyümölcslével.

Na már most otthon, nyugodtabb körülmények között egy késsel is nekiállhatunk, de ha eddig csak ránézésre lőtted be a narancs metszési irányait, most jól figyelj!

Ez a technika a mandarinok és narancsok hámozásánál működik a legtökéletesebben, lényege pedig mindössze 4 apró, pontos és helyes bemetszés a narancshéjon. A végeredmény pedig egy műalkotásként fodrozódó narancstálca, amiről már szemezgetheted is lédús gyümölcscikkejeket. (Egyébként az ezzel az eljárással megpucolt narancs pont úgy néz ki, mint egy nagy, narancsszínű hernyó, ezért a szerkesztőségben egyszerűen csak a narancs hernyózásának neveztük el a szórakoztató technikát).

Így csináld!

Ha ügyesen csinálod, neked is egy csodás narancshernyód lesz, pont ilyen:

Ez is érdekelhet!

Pucolj meg 1 banánt 9 féleképpen!

(via TableSpoon)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!