Így még biztos nem pucoltál narancsot

Valljuk be, a narancspucolás és hámozás nem a legkellemesebb gyümölcstisztítási feladatok közé tartozik. Számos eszköz és trükk létezik már, de mind közül ez lesz a kedvenced!

A narancspucolásban szerintem az első lépés a legrosszabb. Igen, pont az, amikor valahogy egy metszést kell véghez vinned a felbontásra váró gyümölcsön, amit ha egy bontóeszköz híján teszel meg (akár a körmöddel, akár a fogaddal) kényelmetlenül rosszul jársz. Ha nagy nehezen belekerült egy ékelés, akkor még ott a további pucolás, amitől a kezeden folyik végig a narancslé, rosszabb esetben pedig még a közvetlen környezetedet is körbespricceled az amúgy frissítően finom gyümölcslével.

Na már most otthon, nyugodtabb körülmények között egy késsel is nekiállhatunk, de ha eddig csak ránézésre lőtted be a narancs metszési irányait, most jól figyelj!

Ez a technika a mandarinok és narancsok hámozásánál működik a legtökéletesebben, lényege pedig mindössze 4 apró, pontos és helyes bemetszés a narancshéjon. A végeredmény pedig egy műalkotásként fodrozódó narancstálca, amiről már szemezgetheted is lédús gyümölcscikkejeket. (Egyébként az ezzel az eljárással megpucolt narancs pont úgy néz ki, mint egy nagy, narancsszínű hernyó, ezért a szerkesztőségben egyszerűen csak a narancs hernyózásának neveztük el a szórakoztató technikát).

Így csináld!

Ha ügyesen csinálod, neked is egy csodás narancshernyód lesz, pont ilyen:

Ez is érdekelhet!

Pucolj meg 1 banánt 9 féleképpen!

(via TableSpoon)

Hozzászólások (3)

Ginger

Pazarlás!!

ballatoma

Hát így nem is fogok. Amit levágsz, azzal mit csinálsz? Kuka? Igen, pazarlás. Ilyen hülyeségeket inkább ne mutogass!

köleskása

Ki mondta, hogy a levágott részt ki kell dobni? Már a nosalty-n is kezd elharapózni az, hogy minden cikkre rögtön rávágja valaki, hogy így hülyeség meg úgy hülyeség. Kár lenne ezt az oldalt is ilyenekkel szétbarmolni, mint sok más weboldalt is. Azt érdemes lett volna azért beleírni, mit szoktatok csinálni a maradékkal, ha másért nem, az ilyen hülyéz?k kedvéért...

ballatoma

Kedves köleskása! Ez a cikk, így, ebben a formában hülyeség. Ha a kedves cikkíró közölte, megmutatta volna, hogy a levágott résszel mihez kezd, akkor kaptunk volna egy teljes képet arról, hogy mi történik a naranccsal. De ez így, ebben a formában, egy félkész cikk, és emiatt hülyeség. Hogy miért? Azért, kérlek, mert néhányan készpénznek veszik, amit az interneten olvasnak, fel sem merül bennük, hogy hamis információt, vagy mint ebben az esetben, csak félinformációt kapnak. Fel sem merül bennük, hogy a narancs levágott felével is lehet, s?t kellene valamit kezdeni, és kapásból hajítják a szemétbe. Nem gondolom azért, hogy nagy számban lennének az oldal törzs látogatói között ilyenek, de innen-onnan bárki idetévedhet... Nekem meg piszkálja a fantáziámat, hogy mi történt a levágott részekkel, hogy a cikkíró miért adott le egy félkész cikket, és akit?l erre engedélyt, ezért a fizetését kapja, miért hagyta, hagyja ezt. De ez csak az én véleményem. Tudod, ahány ház, annyi bolond... :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek