Így készíts jeges dinnyelimonádét!

Újra beköszöntött a nyár, mi pedig már azon morfondírozunk, milyen frissítővel tudjuk élvezhetőbbé tenni a melegebb napokat az irodában.

Mivel itt a dinnyeszezon és a limonádék időszaka is, így gondolkodás nélkül egy édes, mégis fanyar melonádé, azaz dinnyés limonádé után áhítozunk. Az elkészítésének több verziója is létezik: irodai körülmények között (ha nincs időd például saját cukorszirupot főzni) a görögdinnye mellett adhatsz hozzá bolti limonádét, citromos üdítőitalt vagy kész cukorszirupot is, de ha az egészség híve vagy, csináld inkább mézzel és nádcukorral. És a jeget se felejtsd el!

Hozzávalók személyenként:

1 nagyobb szelet görögdinnye1-2 teáskanál méz1 szál mentanéhány csepp citrom vagy lime

A dinnyehúst kimagozzuk, kockázzuk, majd turmixgépben levet készítünk belőle. Ha vizesebben szereted, adhatsz hozzá még szénsavas ásványvizet is, bár a turmixolás után teljesen ital állagú lesz magában is, bármiféle plusz folyadék hozzáadása nélkül. A gyümölcs ízétől függően mézzel vagy nádcukorral édesíthetjük, és pár csepp citromlevet vagy lime-ot csöpögtetünk bele. Töltsd kancsóba, adj hozzá jeget, mentát, majd hűtsd lefedve. Jéghidegen, mentalevelekkel díszítve tálaljuk - a látvány kedvéért a kész italba dobhatunk néhány kocka sárga- és görögdinnyét is.

Nézd meg, milyen gyorsan elkészül:

Ez is jól jöhet a melegben!

Hűtsd le magad egy nutellás shake-kel!

(via Popsugar)

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...