Hűtsd le magad egy nutellás shake-kel!

Sosem voltam egy nagy shake-rajongó - valószínűleg, mert édesszájú sem vagyok igazán. Értem én, hogy hideg, édes, de mégis frissítő, nem találtam közös pontot vele. Eddig. 

A shake-mentességemben valószínűleg az is közrejátszott, hogy reggelente képtelen voltam beizzítani a turmixgépet, majd az ébredéstől félkómában percekig hallgatni a gép robaját. Minden kifogásomat egy pillanat alatt száműzte ez a recept, ami turmixgép igénybevétele nélkül mutatja be, hogyan készíthetünk pár perc alatt házilag édesen frissítő, jeges és nutellás tejshake-et. Az igazi szenzáció mégis az, hogy az elkészítéséhez elegendő egy befőttesüveg is!

Hozzávalók:

  • 2-3 dl hideg tej
  • 1 nagy kanál mogyorókrém (Nutella)
  • 2 kanál vaníliafagyi
  • befőttesüveg

Elkészítés:

1. Öntsd a tejet a befőttesüvegbe, add hozzá a Nutellát, majd szorosan rögzítsd a fedelet.

2. Rázd az üveget erőteljesen körülbelül 20 másodpercig, vagy amíg jól láthatóan elkeveredik.

3. Add hozzá a vaníliafagylaltot, és alaposan keverd össze (kb. 20 másodpercig).

4. Rázd az üveget, amíg minden teljesen elkeveredik (körülbelül 45 másodpercig).

Öntsd a shake-et egy pohárba, és egyszerűen csak élvezd!

Ez is érdekelhet!

Készíts hűsítő nyári jegeskávékoktélt kávés jégkockával!

(via thedish.plated)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk