Így készíts fagyit csak banánból!

Nincs mese, a kánikulában a fagyinál nincs jobb hűsítő. A legjobb mégis az, hogy 5 perc alatt te is megcsinálhatod, mindenféle adalékanyag nélkül, 100%-os gyümölcstartalommal!

Próbáltad már az abszolút mágikus, egy összetevős banán fagylaltot? Ha nem, most itt az ideje! Íme egy videó, ami megmutatja, hogy készítheted el magad a nyár legőrültebb fagyiját, színtiszta banánból!

Merthogy ehhez a fagyihoz semmi másra nincs szükséged, mint banánra, a fagyasztódra és egy turmixgépre! A banánhéjtól megszabadított gyümölcsöt karikázd fel, majd tedd a fagyasztódba minimum 2 órára (de a legjobb, ha egy éjszakát ott pihenteted). A porhanyósra fagyott banánkarikákat ezután csak dobd bele a turmixgépedbe (vagy bármilyen aprítógépbe), és alaposan turmixold össze, amíg a krémesebb, fagyiállagát fel nem veszi! Ezután mar adagolhatod is a gombócokat a fagyis kelyhekbe, a tetejét pedig megszórhatod fahéjjal, kakaóporral, banánkarikákkal a tökéletesebb látványért, de úgyis a valódi gyümölcsíz fog igazán levenni a lábadról!

Ez is érdekelhet a nyári hőségben!

Hűtsd le magad egy házi nutellás shake-kel!

(via The Kitchn)

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Hatalmas posztjaid vannak! A múltkor megtudtam, hogyan lehet trendi módon dinnyét szeletelni, illetve hogy akár le is fagyaszthatom a dinnyét magamnak télire.... Feltételezem, rengeteg ember fagyasztgat dinnyét. Most meg látom, hogy az 5 perces fagyihoz kell minimum 2 óra.. vagy egy éjszaka. Gratulálok! : )

Törölt felhasználó

Es akkor mit csinaljak vele? Ha nem fogyasztom el az egeszet, akkor mi legyen vele? Lefagyaszthatom ujbol????????????

Címlapról ajánljuk

További cikkek