Így készíts fagyit csak banánból!

Nincs mese, a kánikulában a fagyinál nincs jobb hűsítő. A legjobb mégis az, hogy 5 perc alatt te is megcsinálhatod, mindenféle adalékanyag nélkül, 100%-os gyümölcstartalommal!

Próbáltad már az abszolút mágikus, egy összetevős banán fagylaltot? Ha nem, most itt az ideje! Íme egy videó, ami megmutatja, hogy készítheted el magad a nyár legőrültebb fagyiját, színtiszta banánból!

Merthogy ehhez a fagyihoz semmi másra nincs szükséged, mint banánra, a fagyasztódra és egy turmixgépre! A banánhéjtól megszabadított gyümölcsöt karikázd fel, majd tedd a fagyasztódba minimum 2 órára (de a legjobb, ha egy éjszakát ott pihenteted). A porhanyósra fagyott banánkarikákat ezután csak dobd bele a turmixgépedbe (vagy bármilyen aprítógépbe), és alaposan turmixold össze, amíg a krémesebb, fagyiállagát fel nem veszi! Ezután mar adagolhatod is a gombócokat a fagyis kelyhekbe, a tetejét pedig megszórhatod fahéjjal, kakaóporral, banánkarikákkal a tökéletesebb látványért, de úgyis a valódi gyümölcsíz fog igazán levenni a lábadról!

Ez is érdekelhet a nyári hőségben!

Hűtsd le magad egy házi nutellás shake-kel!

(via The Kitchn)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!