Így kerülheted el a túlzabálást

Sokszor észre sem vesszük, hogy milyen hibákkal, rossz beidegződésekkel rontjuk el az étkezéseket, amik túlevéshez, ebből adódóan pedig túlsúlyhoz vezetnek.

Ha gyakran érezzük magunkat kellemetlenül eltelve evés után, itt az ideje, hogy változtassunk néhány dolgon. Legyünk őszinték magunkhoz, küzdjünk a rossz szokások és beidegződések ellen, és alakítsunk ki egészséges viszonyt az ételekkel és az étkezéssel!

1. Kihagyod a reggelit

Reggelizni, reggelizni, reggelizni! Már számtalanszor leírtuk, elmondtuk, hogy mennyire hasznos és fontos a nap első étkezése. Ha kihagyod, úgy tűnhet, hogy csökkented a bevitt kalóriák számát, azonban mire elérsz az ebédig, annyira éhes leszel, hogy gondolkodás nélkül tömsz magadba bármit, ami a szemed elé kerül. Egy egyszerű, gyors, egészséges reggeli megmentheti az egész napodat. Ne hagyd ki!

2. A képernyő előtt eszel

A TV vagy a számítógép előtt evésben az a legnagyobb hiba, hogy nem tudsz az ételre koncentrálni. Csak tömöd magadba, miközben ezer más dologra figyelsz, csak arra nem, amire kellene. Mikor az agyad a műsorra vagy egy fontos e-mailre koncentrál, nagyon nehéz fókuszálnia arra, hogy a gyomrod mikor telik meg, és mikor éri el azt a pontot, amikor már jól lakott, de még nem telt túl. Hidd el, senki sem viszi el a TV-t vagy a gépet, amíg eszel. Koncentrálj a lényegre: az ételre.

3. Nem tudod kontrollálni az adagokat

Ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit.. Ezt még megeszem, ne vesszen kárba.. Ételt nem dobunk ki, edd meg a maradékot!.. Ez még biztosan beléd fér! - Ismerősen hangzanak? Ezzel kapcsolatban egyet egy dolgot kell megtanulni: Csak annyit egyél, amennyi jólesik. A maradékot elrakhatod, megeheted később, ne érezd kényszernek az elfogyasztását. Ha megeszed, csak rosszul fogod érezni magad. Megéri?

4. Összekevered az éhséget a szomjúsággal

Sokan összekeverik az éhségérzetet a szomjúsággal. Az orvosok szerint ez igen gyakori jelenség, így azt tanácsolják, hogy ha éhesnek érzed magad, bár az még nem lenne indokolt, akkor igyál meg egy-két pohár vizet, várj 20-30 percet, és érezni fogod, hogy valóban éhes voltál-e.

5. A partnered igényei szerint étkezel

A szervezetünk igényei nem feltétlenül azonosak a párunkéval, vagy akár a családunkéval. Ez persze csak nehezíti azt, hogy megálljt tudjunk parancsolni magunknak, különösen ha a teljesen eltérő típusú munka okán egész más mennyiségű és típusú ételt igénylünk. Így érdemes egy kicsit trükközni a fogásokkal. Ehetjük ugyanazt, és mégis másként, csak egy kis kreativitás és tervezés kell hozzá. Persze az este kilenckor megrendelt pizzába úgyis bele fogunk enni, de legalább az uralható területeket próbáljuk kordában tartani.

A megfelelő teltségérzet elérésében és a felpuffadás elkerülésében mi is igyekszünk segítségedre lenni: a Nosalty Puffadás-kalkulátorával kiszámolhatod, mennyire puffasztó az, amit ettél, vagy amit éppen enni tervezel!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Legújabb receptek

Hagyományos ludaskása

Ősszel és télen gyakran fogyasztunk libát, amely kiváló fehérje-, vas-, B2- és B6-vitaminforrás. Márton-napon pedig még inkább a libahús dukál. A Ludaskása az egyik legnépszerűbb ...

Boróka szirupos mocktail

Az Agárdi Blue Chamelon 0%-os boróka sziruppal szuper alkoholmentes italokat tudunk készíteni. Így, ha nem szeretjük az alkoholt, vezetünk vagy csak úgy kipróbálnánk, akkor itt van két ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...