Húsmentes hétfő - minden, ami kenhető

Az egytálak után most jöjjön pár kenhető, mártogatható finomság, persze szigorúan hús nélkül. Padlizsán, tojás, répa és csicseri, avagy krémek minden mennyiségben!

Húsmentes Hétfő sorozatunk első része után, amiben egytálételeket ajánlottunk, most itt a folytatás, különböző krémekkel a középpontban. Egyszerűen, gyorsan összedobhatók, a variációk száma pedig szinte végtelen. Egy késes betétű robotgép segítségével akár pár perc alatt remek vacsorát készíthetünk, néhány alapanyag közreműködésével. Tojás-, répa-, vagy padlizsánkrém? A hummuszról se feledkezzünk el! Egy kis téli piknik? 1-2 sós krém, sajtok, zöldségek szépen felvágva és felsorakoztatva, bagett és persze egy finom pohár bor. Hiszen egy nehéz hétfői nap után bőven megérdemeljük! Ne hagyjuk, hogy a hétkezdés kedvünket szegje! Tegyük ünnepivé, maradandóvá, hogy emléke kísérjen a dolgos hétköznapokon keresztül, míg végre újra hátradőlhetünk.

Tojás

Tojáskrém Napfény és fűszertől

Az édesanyámnak van egy felturbózott tojáskrém receptje, amivel szerencsére a mai napig meglep, ha lehetősége van rá. A főtt tojást egy villával szétnyomkodja, mustárt, tonhalat, citromot és vajat ad hozzá, majd egy kis sóval és borssal fűszerezi. A legjobb!

Padlizsán

Görög padlizsánkrém

Bár a padlizsánkrém egy igazi nyári étel, a mostanság már nem igazán évszakfüggő zöldségkínálatnak köszönhetően akár januárban is találhatunk padlizsánt a nagyobb élelmiszerüzletekben. Akadnak, akik a faszénen grillezett padlizsánból készültre esküsznek, erre azonban most sajnos nincs lehetőségünk. A nyarat viszont egy picit felidézhetjük vele, ami a beköszöntött télben igazán ránk fér. Ha esetleg felkészültek voltunk, és eltettünk télire, akkor ideje elővenni.

Sárgarépa

Répatatár

Még évekkel ezelőtt, egy házibulin kóstoltam először répakrémet, ami az egyik résztvevő igen régóta tökéletesítgetett receptje alapján készült. Azóta időről-időre én is szívesen összedobom, rozsos pirítóssal megalapozva abbahagyhatatlan.

Csicseriborsó

Hummusz gyorsan

A csicseriről nekem mindig a hummusz ugrik be elsőre. Na jó, meg mostanság a vega korma, amit nem is olyan régen készítettem. Pár éve próbálkoztam a bolti változatokkal is, de a rettenetes tapasztalatok után inkább magam készítem, mostanság Kitti receptje alapján.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Nagyon vajas aranygaluska

Pihe-puha, szaftos kelt tészta, rengeteg dió és krémes vaj, melyeket mind körbejár a citromhéj intenzív aromája: ez az aranygaluska. Ki ne szeretné ezt a desszertet, pláne egy selymes ...

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...